YEREL
Giriş Tarihi : 21-12-2023 13:58

Tespih ustasından örnek proje

20 yıldır gümüş, altın ve tespih sektörü içinde olan Usta Eller Tespih’in sahibi Fatih Ünal, örnek bir sosyal projeye imza attı. Cumhuriyetin kuruluşunun 100. Yılında Sakarya’ya özel tasarladığı tespihin gelirini Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit ve Dul Yetimleri Derneği’ne bağışlayacak.

Tespih ustasından örnek proje

20 yıldır gümüş, altın ve tespih sektörü içinde olan Usta Eller Tespih’in sahibi Fatih Ünal, örnek bir sosyal projeye imza attı. Cumhuriyetin kuruluşunun 100. Yılında Sakarya’ya özel tasarladığı tespihin gelirini Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit ve Dul Yetimleri Derneği’ne bağışlayacak.

Projeyle alakalı açıklama yapan Fatih Ünal; “Sakarya’da tespih ustası olarak, Sakarya tespihi projesi geliştirdik. Toplamda 1000 adetle sınırlı olmak üzere limitli sayıda üretmeye başladık. 0054 sertifika numaralı tespihimiz, Şehrimizin plakasını temsil ettiği için özel bir teşbih yapmaya karar verdik. Sosyal sorumluluk kapsamında tespihi açık artırmaya çıkararak, elde edilen geliri Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit ve Dul Yetimleri Derneği’ne bağışlama kararı aldık.”

“Vatan için gözünü kırpmadan şehit oldular”

Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz’in de onayını aldıklarını belirten Ünal açıklamalarında şu ifadelere yer verdi; “Vatan için gözlerini kırpmadan, bir an olsun düşünmeden canlarını hiçe sayıp şehadete yürümüş, geride dul ve yetim bırakmış aziz şehitlerimiz ve yine aynı şekilde hiç düşünmeden vücutlarının uzuvlarından bir yada birden fazla parçasını bırakıp gazi olmuş bu kutsal insanların ve ailelerinin unutulmaması ve hatırlanması adına bu farkındalık projesini geliştirdik.

Hayırsever vatandaştan destek bekledi

Tespih ustası Ünal, teşbihin özelliklerinden bahsetti. Ünal; “üzerindeki malzemeler 925 ayar gümüş olan tespihimiz, Jade ve Onix taşlarından oluşuyor. Üzerinde yeşil ve siyah olmak üzere Sakarya Sporumuzun renklerini barındırıyor. Bu güne kadar hiç üretilmemiş bir tespih. Marka ve tescil başvurusunu da yaptık. Şu anda 50.000 TL’ye yakın teklifimiz var. Bizim amacımız sosyal sorumluluk kapsamında bu tespihin en yüksek fiyata satılıp derneğimize destek olmak. Bu konuda Sakarya’mızın iş insanlarından, hayırseverlerinden ve tüm halkımızdan projemize destek bekliyoruz” açıklamalarında bulundu.

Başkan Çolak’tan teşekkür

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit ve Dul Yetimleri Derneği Sakarya Şube Başkanı Mustafa Çolak yaptığı projeyle farkındalık yaratan Fatih Ünal’a teşekkür etti. Başkan Çolak; “kimi gazilerimizin kolları, bacakları, gözleri yok; kimi de yatalak. Genç şehitlerimiz var maalesef. Geride bıraktıkları, aileleri, eşleri, çocukları var. Böyle bir farkındalık oluşturup, bunların bilmesi Sakaryalı bir iş adamı olarak bizi çok gururlandırdı. Bu vesileyle yönetim kurulum adına Fatih Bey’e şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.6C58498D 22Fc 42Ac A76B 1828A2526Cf4

AdminAdmin