GÜNCEL
Giriş Tarihi : 14-10-2023 00:51

Tezgahların gözdesi hamsi!

Sakarya’da balık pazarlarının bu haftaki gözdesi kilosu 50 liraya kadar düşen hamsi oldu. Balıkçı esnafları havaların soğumasıyla balığın daha da bollaşacağının müjdesini verdi.

Tezgahların gözdesi hamsi!

BALIK FİYATLARI

Adapazarı Katlı Pazar Yerinde Hamsi 50 TL, Kefal 70 TL, İstavrit 50 TL, Palamut (Tane) 70 TL, Mezgit 70 TL, Barbun 130 TL, Çupra 170 TL’den alıcı buluyor.  Balıkçı esnafları bu sezon Hamsinin revaçta olmasına sevinirken, palamutun ise beklentileri karşılamadığını belirtti.  Esnaflar, Türkiye’de balık çeşidinin bol olduğunu, bu nedenle vatandaşların kendilerini sadece hamsiyle sınırlandırmaması gerektiğini ifade etti.

“İSTAVRİT BU SEZON KÜÇÜK”

Balıkçı esnafı Orhan Bahadır, “Balık fiyatları şu an da iyi ama suların sıcaklığından dolayı bu ay hamsi az çıkmaya başladı. Kasımın başında hamsinin tekrardan gelmesini bekliyoruz. İstavrit geliyor ama boyutları ufak, bu sezonda çok fazla çıkmıyor. Beklediğimiz gibi olmadı. Palamut da bu sezon az çıkıyor. Vatandaşın tercihi çoğunlukla hamsiden yana oluyor. Bu sezon şu ana kadar beklentilerimizi karşılamadı” şeklinde konuştu.

“SAKARYALI HAMSİYİ SEVİYOR”

Balık fiyatlarının borsa sistemine dönüştüğünü dile getiren balıkçı esnafı Mücahit Yıldırım, “Fiyatlar her hafta değişiyor. Geçen hafta kilosunu 150 TL’den sattığımız balığı bu hafta 70 TL’den satıyoruz. Eğer ki balık denizden bol çıkarsa fiyat da düşük oluyor. Aynı borsa gibi düşünebiliriz. Hamsi Sakarya’da revaçta; çünkü Sakarya halkı Hamsi, Mezgit gibi balıkları daha çok tercih ediyor. Çinakop, Lüfer gibi farklı balıkların tercih edilmesini de isteriz. Türkiye, balık çeşitleri bakımından sadece Hamsi ve İstavritten ibaret değildir. İstavrit geçen yıllara göre boyut olarak çok daha büyüktü fakat bu yıl beklentileri karşılamayarak küçük çıkıyor” İfadelerini kullandı. 

“HER HAFTA DEĞİŞİYOR”

Balıkçı esnafı Ramazan İbiş, “ Eylül ayında sezona hamsi ile başladık. Hamsinin bereketi halen daha devam ediyor. Hamsi bol çıktığı için fiyatlarda gayet normal seyrediyor. Halk da hamsiye yoğun ilgi gösteriyor. Palamut yok denebilecek kadar az çıkıyor. Hava şartlarına göre her hafta balık fiyatlarında değişiklik oluyor. Geçen hafta 80 TL olan balığın fiyatı bu hafta 70 TL. İstavrit bu sezon boy olarak küçük çıkıyor. Şu ana kadar sezonda en çok satılan balık Hamsi oldu” dedi. / Fatma Sude Beğen - Latife Derya Kabıcı

EditörEditör