Asayiş
Giriş Tarihi : 22-01-2024 22:14

Thodex Davasında Yürütülen İkinci Soruşturma Tamamlandı:

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen kripto para borsası Thodex'e ilişkin ikinci soruşturma tamamlandı. 21 şüpheli arasında yer alan Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer hakkında hazırlanan 120 sayfalık iddianamede, "Suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama", "Nitelikli dolandırıcılık" ve "Örgüt kurma ve yönetme" suçlarından toplamda 11 bin 462 yıla kadar hapis cezası istendi.

Thodex Davasında Yürütülen İkinci Soruşturma Tamamlandı:

Hazırlanan iddianamede Faruk Fatih Özer'in yanı sıra 7 şüpheli örgüt yöneticisi, 13 şüpheli ise örgüt üyesi olmakla suçlandı. Mali Suçları Araştırma Kurulu, Thodex'in veri tabanını inceleyerek yapılan her işlemi detaylı bir şekilde inceledi. Rapora göre vurgun miktarı 94 milyon TL olarak belirlendi. Mağdurların paralarının büyük bir kısmının kripto paraya dönüştürülerek yurt dışındaki borsalara aktarıldığı tespit edildi. Şüphelilerin yakınları üzerine kurulan bir altın şirketi aracılığıyla fiziki altın alımı da yapıldığı belirlendi.

Thodex vurgununda ikinci soruşturma tamamlandı: Faruk Fatih Özer hakkında  11 bin 462 yıla kadar hapis talebi!

İddianame, 572 müştekinin yer aldığı mahkemeye gönderildi. Mahkeme tarafından kabul edilmesi durumunda davaya ilişkin duruşmalar başlayacak.

EditörEditör