GÜNCEL
Giriş Tarihi : 22-01-2024 15:00

"Thodex Skandalında İkinci Soruşturma Tamamlandı:

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Thodex kripto para borsası skandalına ilişkin yürütülen ikinci soruşturma tamamlandı. 120 sayfalık iddianamede, Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer ve 21 şüpheli hakkında toplamda 11,462 yıla kadar hapis cezası isteniyor. İddianamede suçlamalar arasında mal varlığı aklama, nitelikli dolandırıcılık ve örgüt kurma ve yönetme suçları yer alıyor.

Thodex kripto para borsasıyla ilişkilendirilen soruşturmanın ikinci aşamasında hazırlanan iddianame, binlerce kişiyi mağdur eden olayın detaylarını ortaya koyuyor. İddianamede yer alan suçlamalar arasında "Suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama", "Nitelikli dolandırıcılık" ve "Örgüt kurma ve yönetme" suçlarına vurgu yapılıyor. Hazırlanan 120 sayfalık iddianamede, Faruk Fatih Özer ve diğer şüphelilerin 94 milyon TL'lik vurgunla suçlandığı belirtiliyor.

Thodex skandalının ortaya çıkmasının ardından başlayan soruşturma sürecinde, suçlanan şüphelilerin yakınları üzerine kurulan bir altın şirketi aracılığıyla mağdurların paralarının kripto paraya dönüştürülerek yurt dışındaki borsalara aktarıldığı tespit edildi. Şüphelilerin "mal varlığı değerlerini aklama" suçunu işlediği belirlendi.

Thodex skandalının detaylarına dair hazırlanan iddianame mahkemeye gönderildi ve kabul edilmesinin ardından mahkeme süreci başlayacak.

EditörEditör