GÜNCEL
Giriş Tarihi : 13-01-2024 13:59

TSK, DENİZKURDU tatbikatıyla Mavi Vatan’da nefes kesti

TSK, DENİZKURDU tatbikatıyla Mavi Vatan’da nefes kesti

TSK, DENİZKURDU tatbikatıyla Mavi Vatan’da nefes kesti

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Türkiye’nin en büyük deniz tatbikatlarından birisi olan DENİZKURDU tatbikatıyla Mavi Vatan’da adeta nefes kesti.

Rusya, Çin ve Almanya başta olmak üzere 24 ülkeden 28 ateşenin katılımıyla gerçekleşen tatbikat, Aksaz açıklarında icra edildi. Tatbikatı Donanma Komutanı Koramiral Kadir Yıldız da yerinde takip etti.

TSK, Denizkurdu Tatbikatıyla Mavi Vatan'da nefes kesti - Son Dakika Türkiye  Haberleri | NTV Haber

Tatbikat çerçevesinde TSK personeli, denizde kontrolsüz olarak sürüklenen mayınların imhasını gerçekleştirdi. TCG Akçay tarafından tespit edilen mayın SAS timi tarafından üzerine patlayıcı fünye sistemi kurularak imha edildi. NATO ülkeleri arasında yalnızca Türkiye’nin kullandığı bu taktik Karadeniz’de de aktif olarak kullanılıyor.

Tatbikatın bir diğer senaryosunda ise taarruz helikopterleri, sualtı taarruz botları hava ve denizden hedefleri etkisiz hale getirdi. Senaryo çerçevesinde düşmanların bulunduğu bir adaya bin 500 metreden adaya atlayan SAT timleri adanın güvenliğini sağlayarak amfibi hücum timlerinin adaya girişini sağladı.

TSK'dan Mavi Vatan'da nefes kesen tatbikat

Toplamda 102 suüstü gemisi, 7 denizaltı, 49 uçak, 17 helikopter, 22 İnsansız Hava Aracı ile kamu kurumları da dâhil yaklaşık 17 bin personelin katılımıyla gerçekleşen tatbikatta gün sonunda geçit töreni düzenledi.

AdminAdmin