SİYASET
Giriş Tarihi : 29-01-2024 12:31

"Tunç Soyer mi Cemil Tugay mı? CHP'de İzmir Adaylığı Heyecanı Bugün Çözülüyor!"

31 Mart 2024'te gerçekleşecek olan yerel seçimler öncesi CHP'nin İzmir adayı belirleme süreci kritik bir viraja girdi. Parti Meclisi (PM) bugün saat 18.00'de toplanarak İzmir adayını belirleyecek. Kulislerde ise mevcut İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın adı öne çıkıyor.

Soyer'in anketlerdeki yükselişi ve DEM Parti seçmeninin ilgisi, potansiyel bir adaylık için onu öne çıkarırken, Tugay'ın kurultay sürecinde Genel Başkan Özgür Özel'e olan desteği ve değişim vurgusuyla ön plana çıktığı belirtiliyor. PM toplantısında Tugay'ın isminin sıkça geçmesi bekleniyor.

Cemil Tugay, öğretmen bir babanın ve ev hanımı bir annenin çocuğu olarak 1967'de Van'da dünyaya geldi. Tıp eğitimini tamamlayarak sağlık sektöründe uzmanlaşan Tugay, siyasi ve sivil toplum alanlarında da etkin bir isim haline geldi. 2010'da CHP'ye üye olan Tugay, parti içinde çeşitli görevlerde bulundu ve 2019'da Karşıyaka Belediye Başkanlığı'na seçildi.

Tugay'ın açıklamalarına göre, "Değişimin doğru adayı olarak" gördüğü kendisi, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday adayı olmuş durumda. PM toplantısının ardından İzmir için CHP'nin resmi adayının açıklanması, kent siyasetinde büyük bir merak konusu.

EditörEditör