GÜNCEL
Giriş Tarihi : 13-09-2026 09:09

TÜRASAŞ Genel Müdürü Sakarya’da hızlı tren projelerini inceledi

Türkiye Raylı Sistem Araçları Sanayii A.Ş. (TÜRASAŞ) Sakarya Bölge Müdürlüğü’nde hızlı tren projelerine yönelik çalışmalar sürerken, TÜRASAŞ Genel Müdürü Selim Koçbay Sakarya’ya gelerek devam eden projeleri yerinde inceledi.

TÜRASAŞ Genel Müdürü Sakarya’da hızlı tren projelerini inceledi

TÜRASAŞ Sakarya Bölge Müdürlüğü bünyesinde yapımı devam eden Türkiye’nin ilk milli hızlı tren fabrikasında çalışmalar sürüyor. Yeni fabrikanın, Türkiye’nin hızlı tren üretim kapasitesine önemli katkı sağlaması hedefleniyor.

MİLLİ HIZLI TRENDE TESTLER SÜRÜYOR

Fabrika inşaatının yanı sıra TÜRASAŞ’ın mevcut atölyelerinde Türkiye’nin ilk Milli Elektrikli Hızlı Trenleri üzerindeki üretim ve test çalışmaları da devam ediyor.

225 kilometre hıza ulaşması planlanan Milli Hızlı Tren için yürütülen test süreçlerinde gelinen son durum da Koçbay’ın Sakarya ziyaretinin gündeminde yer aldı.

ŞANTİYEDE İNCELEME YAPTI

TÜRASAŞ Genel Müdürü Selim Koçbay, cuma günü Sakarya Bölge Müdürlüğü’nü ziyaret etti. Koçbay, ilk olarak Türkiye’nin ilk hızlı tren fabrikasının şantiyesinde incelemelerde bulundu.

Fabrika inşaatının mevcut durumu hakkında yetkililerden bilgi alan Koçbay, daha sonra Milli Hızlı Tren’in devam eden üretim ve test çalışmalarını yerinde inceledi.

Ziyaret kapsamında Sakarya Bölge Müdürlüğü bünyesinde yürütülen diğer çalışmalar ve projelerin son durumu hakkında da Genel Müdür Koçbay’a bilgi verildi.

AdminAdmin