GÜNCEL
Giriş Tarihi : 05-05-2026 19:03

TÜRASAŞ Sakarya’da “Kadro Vaadi” Dolandırıcılığı: Soruşturma Başlatıldı

Türkiye Raylı Sistem Araçları Sanayii A.Ş. (TÜRASAŞ) Sakarya Bölge Müdürlüğü’nde görevli bir personel hakkında ortaya atılan dolandırıcılık iddiası üzerine soruşturma başlatıldı. İddiaya göre, Tahakkuk Servisi’nde çalışan T.K.’nin, “kadrolu işçi ve memur yapma” vaadiyle çok sayıda kişiden para aldığı öne sürüldü.

TÜRASAŞ Sakarya’da “Kadro Vaadi” Dolandırıcılığı: Soruşturma Başlatıldı

Alınan bilgilere göre T.K.’nin, kurum dışındaki kişilerle irtibat kurarak iş garantisi verdiği ve bu kapsamda yüksek meblağlarda para talep ettiği iddia edildi. Mağdurların beyanlarına göre, farklı ortamlarda tanıştığı şahıslara kamuya yerleştirme vaadinde bulunan T.K.’nin çeşitli tutarlarda ödemeler aldığı ileri sürüldü.

Dolandırıcılık iddiaları, mağdurların şikayetleriyle ortaya çıktı. Şu ana kadar resmi makamlara 5 kişinin başvurduğu öğrenilirken, mağdur sayısının artabileceği ifade edildi. İddialara göre alınan paraların 9 bin TL ile 700 bin TL arasında değiştiği, bazı ödemelerin 30 bin, 300 bin ve 350 bin TL seviyelerine ulaştığı belirtildi.

Öte yandan T.K.’nin daha önce FETÖ soruşturmaları kapsamında görevden uzaklaştırıldığı, daha sonra görevine iade edilerek aynı birimde çalışmaya devam ettiği bilgisine ulaşıldı.

Peş peşe gelen şikayetlerin ardından adli ve idari makamlar tarafından olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı. İncelemeler sürüyor.

AdminAdmin