GÜNCEL
Giriş Tarihi : 03-02-2024 15:05

Türk Edebiyatının Önemli İsimlerinden Alev Alatlı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Katıldığı Törenle Son Yolculuğuna Uğurlandı

Türk edebiyatının saygın isimlerinden biri olan yazar ve eğitimci Alev Alatlı, yaşamını yitirdiği çoklu organ yetmezliği sonucu düzenlenen cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı törende, Erdoğan'ın tabut başındaki sözleri duygusal anlar yaşattı.

Türk Edebiyatının Önemli İsimlerinden Alev Alatlı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Katıldığı Törenle Son Yolculuğuna Uğurlandı

Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü sahibi Alev Alatlı, 79 yaşında aramızdan ayrıldı. Eyüp Sultan Camii'nde düzenlenen cenaze törenine, Türkiye'nin önemli siyasi figürleri ve sanat dünyasından birçok isim katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, tabut başında yaptığı konuşmada, "Ebediyete ablaların ablasını uğurluyoruz. Tüm ailesine başsağlığı diliyorum" ifadelerini kullandı.

Türk edebiyatının sevilen isimlerinden Alev Alatlı, çoklu organ yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetmesinin ardından düzenlenen cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katıldığı törende, yazarın tabut başındaki sözleri duygusal anlar yaşattı.

Haberler.com on X: "Alev Alatlı son yolculuğuna uğurlandı! Cenazeye Erdoğan'ın  tabut başındaki sözleri damga vurdu https://t.co/DWWDq2sIy1" / X

Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü sahibi olan Alev Alatlı, Türk edebiyatına önemli katkılarda bulunmuş bir isimdi. 79 yaşında aramızdan ayrılan yazarın cenaze törenine Türkiye'nin çeşitli kesimlerinden önemli isimler ve sevenleri katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, tabut başında yaptığı konuşmada, "Ebediyete ablaların ablasını uğurluyoruz. Tüm ailesine başsağlığı diliyorum" ifadeleriyle duygu yüklü bir veda mesajı verdi. Türk edebiyatının kaybettiği bu değerli ismin ardında bıraktığı miras, gelecek nesiller için unutulmaz olmaya devam edecek.

 
EditörEditör