SPOR
Giriş Tarihi : 05-02-2024 15:56

Türk Futbolunun Gerileme Nedenlerinden Biri: Gencecik Futbolculara Rencide Eden Tavır!

Türk futbolunun neden gelişmediği sorusu her zaman gündemde. Bu sorunun cevabını birçok faktörde aramak mümkün. Son olarak, bir Göztepeli taraftarın Altaylı genç oyunculara para göstererek, "Gel harçlık vereyim. Batıyorsunuz, harçlık yaparsınız. Kahvaltı yaparsınız. Beter olun" dediği görüntüler büyük tepki aldı. Bu olay, Türk futbolunda var olan çirkin zihniyetin bir göstergesi olarak yorumlandı.

Türk Futbolunun Gerileme Nedenlerinden Biri: Gencecik Futbolculara Rencide Eden Tavır!

Sosyal Medyada Tepkiler Çığ Gibi Büyüyor:

Tepki çeken görüntülerin sosyal medyada paylaşılmasının ardından, birçok kullanıcı Türk futbolunun neden gelişmediğini bu tür çirkin zihniyete bağladı. "İşte bu yüzden Türk futbolu gelişmiyor", "Gencecik çocuklara yaptıklarına bakın", Yazıklar olsun", "Böylelerini tribüne sokmayacaksın" şeklinde yorumlar yapıldı.

Genç futbolcuları böyle rencide etti: Gel harçlık vereyim

Bu Olay Türk Futboluna Ne Gibi Zararlar Veriyor?

Bu tür çirkin zihniyetin Türk futboluna birçok zararı var. Genç futbolcuların motivasyonlarını düşürüyor, onları futboldan soğutuyor ve Türk futbolunun gelişimini engelliyor.

Türk Futbolunun Gelişmesi İçin Ne Yapılmalı?

Türk futbolunun gelişmesi için bu tür çirkin zihniyetin futboldan tamamen uzaklaştırılması gerekiyor. Taraftarlara yönelik bilinçlendirme çalışmaları yapılmalı, statlarda gerekli güvenlik önlemleri alınmalı ve bu tür olaylara karışanlar en ağır şekilde cezalandırılmalıdır.

EditörEditör