GÜNCEL
Giriş Tarihi : 29-11-2022 15:57   Güncelleme : 29-11-2022 15:57

Türkiye'nin harekat sinyaliyle panikleyen teröristbaşı ABD'den yardım dilendi: Daha da sertleşin

Türkiye'nin Suriye'ye yönelik kara harekatı sinyali terör örgütü PKK/YPG'de büyük korku yarattı. Terörist elebaşı Mazlum Abdi, "Türk ordusunun sınırdaki hareketliliği sonrasında yeni bir Suriye operasyonu ile ilgili açıklamaları ciddiye alıyoruz. ABD'nin garantörlüğüne rağmen Türkiye'nin kara operasyonu yapma ihtimaline karşı halen endişeleniyoruz" diye konuştu. ABD'ye skandal bir çağrı da yapan teröristbaşı, "Türkiye'ye karşı daha da sertleşin" ifadesin

Türkiye'nin harekat sinyaliyle panikleyen teröristbaşı ABD'den yardım dilendi: Daha da sertleşin

İstiklal Caddesi'nde 6 vatandaşımızı kaybettiğimiz terör saldırısının ardından TSK'nın Suriye ve Irak'ın kuzeyine düzenlediği Pençe-Kılıç Harekatı terör örgütünde ciddi bir panik yarattı.

TSK'NIN KARA HAREKATI HAZIRLIĞI TERÖR ÖRGÜTÜNÜ PANİKLETTİ

Terör örgütleri PKK/PYD/YPG'nin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri'nin elebaşı Mazlum Abdi, TSK'nın hava harekatı ve hazırlıklarına başlanan kara harekatıyla ilgili endişelerini Reuters'a anlattı.

"SURİYE OPERASYONUYLA İLGİLİ AÇIKLAMALARI CİDDİYE ALIYORUZ"

ABD'nin de destekleyerek Ankara'yı karşısına aldığı Abdi, "Türk ordusunun sınırdaki hareketliliği sonrasında yeni bir Suriye operasyonu ile ilgili açıklamaları ciddiye alıyoruz. ABD'nin garantörlüğüne rağmen Türkiye'nin kara operasyonu yapma ihtimaline karşı halen endişeleniyoruz" açıklamasını yaptı.

"SURİYE HAVA SAVUNMA SİSTEMLERİ ÇOK ZAYIF"

ABD'nin Türkiye'ye daha sert bir mesaj vermesi gerektiğini belirten teröristbaşı, Şam yönetimine de tepki gösterdi. Yapılan açıklamada, Suriye hava savunma sistemlerinin Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine hava operasyonlarını geri püskürtebilecek kadar güçlü olmadığı belirtilirken hava savunma sistemleri ile ilgili "çok zayıf" değerlendirmesi yapıldı.

Türkiye Suriye TSK Dünya Güncel Haberler

AdminAdmin