GÜNCEL
Giriş Tarihi : 02-01-2024 21:47

Türkiye ve İsrail arasındaki casusluk savaşında yeni perde

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), İsrail Dış İstihbarat Servisi Mossad'ın Türkiye'deki casusluk faaliyetlerini deşifre etti. İstanbul merkezli 8 ilde düzenlenen operasyonda 34 kişi gözaltına alındı.

Türkiye ve İsrail arasındaki casusluk savaşında yeni perde

Operasyon kapsamında yapılan aramalarda, 143 bin 830 avro, 23 bin 680 dolar, muhtelif miktarda farklı ülkelere ait nakit para, ruhsatsız tabanca ve çok sayıda fişek ile dijital materyale el konuldu.

MİT'in Mossad operasyonunda çarpıcı detaylar! Yalan makinesi testine tabi  tutuldular - Marmaris Manşet

Soruşturmada, İsrail'in Türkiye'de bulunan Filistinliler ve ailelerine yönelik eylemlerde kullanmak üzere eleman temin ettiği ortaya çıktı. Mossad'ın bu kişilere sosyal medya üzerinden iş ilanları vererek ağlarına düşürdüğü, çeşitli işler vererek nihai göreve hazırlanmasını sağladığı belirlendi.

Mossad'ın, taktik seviyede ilişki kurduğu bu elemanları üzerinden parça parça iş yaptırarak asıl hedefine yönelik eylem planı oluşturduğu tespit edildi. Bu eylemler arasında bilgi toplama, araştırma, hedeflerin fotoğraf/video ile görüntülenmesi, takip, hedef araçlara GPS cihazı yerleştirme, darp/yaralama, soygun, kundaklama, tehdit ve şantaj gibi eylemler bulunuyor.

MİT'in Mossad operasyonunda çarpıcı detaylar ortaya çıktı - Yeni Mesaj

Mossad'ın ayrıca, Türkiye'deki yabancı şahıslara yönelik database oluşturulması, hedeflerin IP adreslerinin toplanması, hedef bölgelerdeki kameraların tespit edilerek hacklenmesi veya hulül edilmesi gibi siber faaliyetlerde de bulunduğu ortaya çıktı.

MİT, Mossad'ın bu faaliyetlerini deşifre etmek için uzun süreli bir takip çalışması yürüttü. Operasyon kapsamında yakalanan 34 kişi, çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı.

Bu operasyon, Türkiye ve İsrail arasında süren gölge savaşlarına yeni bir boyut kattı.

EditörEditör