EKONOMİ
Giriş Tarihi : 01-03-2024 15:04

Türkiye'de Depremsellik Gerçeği Üzerine Bakan Özhaseki'nin Açıklamaları

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Aksaray'da düzenlenen İstişare Toplantısı'nda iş insanları ve kanaat önderleriyle bir araya geldi.

Türkiye'de Depremsellik Gerçeği Üzerine Bakan Özhaseki'nin Açıklamaları

Toplantıda konuşan Özhaseki, Türkiye'nin depremsellik gerçeğiyle karşı karşıya olduğunu vurgulayarak, Kuzey Anadolu, Doğu Anadolu ve Ege Bölgesi gibi bölgelerde çok tehlikeli ve riskli fay hatlarının bulunduğunu belirtti. Yerin altının çok hareketli olduğuna dikkat çeken Bakan Özhaseki, her an 6-7 şiddetinde veya daha yüksek büyüklükte depremler yaşanabilecek bölgelerin olduğunu ifade etti.

Depremsellik gerçeğini göz önünde bulundurarak hareket etmenin önemine değinen Özhaseki, yapılan her türlü faaliyetin bu gerçeklikle uyumlu olarak planlanması ve gerçekleştirilmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, depreme dayanıklı yapılaşma ve yapı denetimlerinin önemine işaret etti.

Bakan Özhaseki, Aksaray'da iş insanları ve kanaat önderleriyle buluştu: -  Canlı Gaste

Özhaseki, son yüzyılda Türkiye'de yaşanan yıkıcı depremlere dikkat çekerek, bu tür felaketlerin önlenmesi için alınması gereken tedbirlerin altını çizdi. Aksaray İstişare Toplantısı'nda konuşan Bakan Özhaseki, depremsellik gerçeğini bilerek hareket etmenin, ülkenin güvenliği ve vatandaşların can güvenliği açısından hayati öneme sahip olduğunu vurguladı.

EditörEditör