DÜNYA
Giriş Tarihi : 19-10-2023 00:24

Türkiye'deki İsrail vatandaşları ülkeden ayrılıyor

İsrail Güvenlik Konseyi'nin Türkiye'ye yönelik güvenlik alarmının 4'üncü seviyeye çıkarıldığını duyurarak, ülkedeki tüm İsraillilerin mümkün olan en kısa sürede Türkiye'yi terk etmesini istemesi sonrası, İsrail vatandaşları ülkeyi terk etmek için İstanbul Havalimanı'na gitti. İsrail'den gönderilen uçaklarla tahliye işlemi başladı.

Türkiye'deki İsrail vatandaşları ülkeden ayrılıyor

İsrail'in Gazze'de bir hastaneyi hedef alması sonrası Türkiye genelinde başlayan protestoların ardından, Türkiye'den ayrılmak isteyen İsrail vatandaşları için Tel Aviv'den kalkan Arkia Hava Yolları'na ait bir uçak İstanbul'a indi. Uçağın 19.30'da İstanbul'dan ayrılması bekleniyor.

 

İsrail Ulusal Güvenlik Bürosu'nun, Türkiye'deki vatandaşlarına dün yaptığı açıklamayla Türkiye'yi mümkün olan en kısa sürede terk etmeleri çağrısında bulundu. Bugün ise Arkia Hava Yolları'na ait Embraer E195 tipi bir uçak, Tel Aviv'de bulunan Ben Gurion Havalimanı'ndan hareket ederek, akşam saatlerinde İstanbul Havalimanı'na indi.

Türkiye'den ayrılmak isteyen İsrail vatandaşları, bilet ve bagaj işlemlerinin ardından pasaporttan geçerek uçağın kapısına gitti. Burada yapılan güvenlik kontrolünün ardından yolcular uçağa alındı. IZ1036 sefer sayılı uçuşu gerçekleştiren Arkia Hava Yolları'na ait uçak 19.30'da İstanbul'dan havalandı.

Öte yandan İsrail vatandaşları için El Al Hava Yolları'na ait ikinci bir uçağın ise 22.00 sıralarında İstanbul'da olacağı öğrenildi.

EditörEditör