GÜNCEL
Giriş Tarihi : 08-02-2024 19:35

Türkiye'nin En Kalabalık Köyü Belli Oldu!

Türkiye'nin en kalabalık köyü hangisi? Bu sorunun cevabı belli oldu! Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2023 yılı Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi Yerleşim Yerlerine Göre Nüfus verilerini açıkladı ve Karabük'ün Safranbolu ilçesine bağlı Bostanbolu Köyü, 6 bin 64 kişilik nüfusuyla Türkiye'nin en kalabalık köyü ünvanını geri aldı.

Türkiye'nin En Kalabalık Köyü Belli Oldu!

2021 yılında birinciliği Şırnak'ın Cizre ilçesine bağlı Dirsekli köyüne kaptıran Bostanbolu Köyü, yeniden zirveye yerleşti. Sanayi sitesi ve tekstil firmalarının da bulunması, şehre yakın olması ve göç vermeyen bir yapıya sahip olması, bu başarının arkasındaki en önemli etkenler arasında yer alıyor.

Türkiye'nin en kalabalık köyü belli oldu - Telgraf Gazetesi

Köy muhtarı Osman Alkan, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"TÜİK verilerine göre 6 bin 64 nüfusuyla Türkiye'nin en kalabalık köyü olarak ilan edildik. Köyümüz göç veren değil, göç alan bir köy. Karabük, Safranbolu ve üniversiteye yakın olması dolayısıyla sürekli göç alan cazibe merkezi haline gelmiş bir yerleşim merkezi. Hem köy hayatı hem şehir hayatının yaşandığı güzel yerlerden bir tanesi. Bunun için sürekli nüfus artışı devam ediyor."

Köyde ilkokul, sağlık ocağı, düğün salonu, 2 tane KYK yurdu, tekstil atölyeleri ve zincir marketler bulunuyor. Alkan, köyün asıl geçim kaynağının tarım ve hayvancılık olduğunu, ayrıca profesyonel anlamda seracılık faaliyetlerinin de devam ettiğini ve Karabük'ün yerel sebze üretiminin önemli bir kısmının Bostanbükü Köyü'nde yetiştirildiğini belirtti.

Türkiye'nin en kalabalık köyü belli oldu: Adıyaman değil, Mardin değil! O  köy bu ilde... - Yeni Bakış - İzmir Aydın Manisa Uşak Ege Haberleri son  dakika güncel kaza İzmir son dakika gezilecek

Köyün belde olabilecek bir kapasiteye sahip olduğunu da vurgulayan Alkan, "Türk verilerine göre 91 tane ilçeden büyük, kalabalık bir köy. Köyümüzde 2 tane KYK yurdu var. Bu yurtta kalan 4 bin öğrenci var. Bunlar nüfusun dışında. Bostanbükü Köyü nüfusuna kayıtlı değiller ama burada ikamet ediyorlar, yaşıyorlar. Bu öğrenci kardeşlerimizi de kattığımızda köyün nüfusumuz yaşayan nüfus olarak 10 bini geçiyor" ifadelerini kullandı.

Bostanbükü Köyü'nün başarısı, Türkiye'deki köylerin sosyo-ekonomik durumuna dair de önemli bilgiler sunuyor. Göç veren bir ülke olmamıza rağmen, bazı köyler sanayileşme ve şehirleşmenin etkisiyle göç alan cazibe merkezlerine dönüşüyor. Bu durum, köylerin kalkınması ve Türkiye'nin genel kalkınması açısından oldukça önemli.

EditörEditör