GÜNCEL
Giriş Tarihi : 20-01-2024 15:15

Türkiye'nin İlk Astronotu Alper Gezeravcı, ISS'te! İşte Detaylar...

Uluslararası Uzay İstasyonu'na (ISS) kenetlenen Axiom-3 (Ax-3) mürettebatını taşıyan Dragon uzay aracı, Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı ile birlikte yaklaşık 37 saatlik bir uzay yolculuğunun ardından ISS'ye ulaştı. Türkiye'nin tümü tarafından heyecanla beklenen bu an, İstanbul Taksim ve Ankara Kızılay Meydanı'nda Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından kurulan planetaryumlardan da ilgiyle takip edildi.

Türkiye'nin İlk Astronotu Alper Gezeravcı, ISS'te! İşte Detaylar...

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, ABD'den dönüşünde uçakta yaptığı açıklamada, "Şu anda Houston-THY'nin İstanbul seferinde seyahat ediyoruz, ülkemize dönüyoruz. Biz de uçaktan anbean ilk astronotumuz Alper Gezeravcı'yı da taşıyan kapsülün, uzay aracının, Uluslararası Uzay İstasyonu'yla buluşmasını takip ediyoruz. Arkadaşlarımız görev kontrol merkezinde aynı şekilde takiplerini sürdürüyorlar. Bu heyecan verici bir an" dedi.

Uluslararası Uzay İstasyonu'na (ISS) kenetlenen Axiom-3 (Ax-3) mürettebatını taşıyan Dragon uzay aracı, Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı ile birlikte başarılı bir şekilde ulaştı. Heyecanla beklenen bu an, İstanbul Taksim ve Ankara Kızılay Meydanı'nda Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından kurulan planetaryumlardan ilgiyle takip edildi.

Tarihi anlar! Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın uzay yolculuğu  başladı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Houston-THY'nin İstanbul seferinde yaptığı açıklamada, "İlk astronotumuz Alper Gezeravcı'yı taşıyan kapsülün, uzay aracının, Uluslararası Uzay İstasyonu'yla buluşmasını takip ediyoruz. Arkadaşlarımız görev kontrol merkezinde aynı şekilde takiplerini sürdürüyorlar. Bu heyecan verici bir an" şeklinde konuştu.

Türk bilim misyonunu gerçekleştirmek üzere ISS'e adım atan Gezeravcı'nın 14 gün boyunca 13 farklı bilimsel deneyi icra edeceğini belirten Bakan Kacır, "Türk gençliğine ve Türk çocuklarına ilham kaynağı olacak" dedi. Türkiye'nin uzay sanayisinde daha etkin bir rol oynaması için gelecekte yapılacak çalışmalara dair de umutlarını paylaştı.

Uzay ekonomisinin büyüklüğünü vurgulayan Kacır, Türkiye'nin bu alanda da gelişmesi ve uluslararası arenada daha fazla rol üstlenmesi gerektiğini ifade etti. Önümüzdeki dönemde uzay sanayisinde benzer atılımların gerçekleştirilmesini temenni etti.

 
AdminAdmin