TEKNOLOJİ
Giriş Tarihi : 10-02-2024 12:17   Güncelleme : 10-02-2024 12:25

Türkiye'nin İlk Sosyal Bilimler Festivali Sosyalfest'e Rekor Başvuru!

Türkiye'nin ilk ulusal ve uluslararası Sosyal Bilimler Festivali (Sosyalfest) kapsamında düzenlenen Sosyal Model Tasarım Yarışmaları'na 3 bin 783 başvuru yapıldı. Bu rekor katılım, festivale ve Türkiye'nin sosyal bilimler alanındaki potansiyeline olan büyük ilgiyi gösteriyor.

Türkiye'nin İlk Sosyal Bilimler Festivali Sosyalfest'e Rekor Başvuru!

Sosyalfest, 2-3 Mart tarihleri arasında Karabük Üniversitesi tarafından düzenlenecek. Festivalin amacı, Türkiye'nin milli sosyal bilimler hamlesinin oluşumuna katkı sunmak ve gençleri sosyal model tasarım yarışmalarıyla buluşturarak Türkiye'nin ve dünyanın toplumsal sorunlarına çözüm üretmeye teşvik etmek.

Yarışmalara üniversite, lise ve ortaokul kategorilerinde toplamda 14 farklı temada başvuru yapıldı. En fazla başvurunun Türkiye Yüzyılı Vizyonu Sosyal Model Tasarım Yarışmasına olması, gençlerin bu vizyona olan inancını ve desteğini gösteriyor.

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Sosyalfest'e gösterilen ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Kırışık, gençlerin sosyal sorunlara duyarlılık gösterip çözüm üretebilme yeteneklerini sergilemelerinin önemine vurgu yaptı.

Kırışık:

  • "Sosyal Model Tasarım Yarışmalarının, gençlerin sosyal bilimler alanındaki potansiyelini ortaya çıkararak topluma katkı sağlamasını hedefliyoruz."
  • "En fazla Türkiye Yüzyılı Vizyonu Sosyal Model Tasarım Yarışmasına başvuru oldu. Bu durum gösteriyor ki gençliğimiz Türkiye'ye ve Türkiye Yüzyılı vizyonuna sahip çıkıyor, destek oluyor."
  • "Sosyalfest ile gençleri sosyal model tasarım yarışmalarıyla buluşturarak Türkiye'nin ve dünyanın toplumsal sorunlarına çözüm üretmeye teşvik ediyoruz."

Sosyalfest, Türkiye'nin sosyal bilimler alanındaki potansiyelini ve yaratıcılığını sergilemek için önemli bir platform olma özelliği taşıyor. Festival kapsamında düzenlenen sosyal model tasarım yarışmaları da gençlerin bu alandaki becerilerini geliştirmelerine ve çözüm odaklı düşünmelerine katkıda bulunuyor.

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ – Turkey Study

EditörEditör