GÜNCEL
Giriş Tarihi : 11-01-2024 15:59

Twitch Türkiye'de deprem: Sevilen yayıncılar Kick'e geçti

Twitch Türkiye'de bir gecede yaprak dökümü yaşandı. Sevilen pek çok yayıncı, içerik politikası ve ücretlendirme politikası nedeniyle Twitch'ten ayrılarak Kick platformuna geçti.

Twitch Türkiye'de deprem: Sevilen yayıncılar Kick'e geçti

Twitch'in yayıncıların özellikle abonelikleri üzerinden kestiği pay tartışma konusuyken son zamanlarda hızla yükselen Kick platformu globalde pek çok yayıncının yeni adresi olmuştu. Dünyaca ünlü yayıncılar birer birer Kick'e geçerken Twitch Türkiye'de de yaprak dökümü başladı.

Yaprak dökümünü başlatan isim Çağrı "Hype" Ergün oldu.

Yaprak dökümünü başlatan isim Çağrı "Hype" Ergün oldu. Katman ekibindeki diğer tüm yayıncılarla birlikte bundan sonra yayınlarına Kick üzerinden devam edeceklerini açıklayan Hype platformla görüşmelerinin uzun süredir devam ettiğini ancak işler netleşmeden bir paylaşımda bulunmak istemediğini de Twitch'teki son yayınında belirtti

Tolunay Ören'in de yeni adresi artık Kick. Kick'e geçtiğini açıklayan Hype aynı yayında YouTuber ve yayıncı Tolunay Ören'in de Kick platformunda geçtiğinden bahsetti.

Tolunay Ören'in de yeni adresi artık Kick.

Şükrü "Uthenera" Şentürk de Kick'teki yeşil tikini kapmış olsa da kendisinden henüz konuya ilişkin resmi bir açıklama gelmiş değil. Twitch'in bir diğer popüler ismi Ferit "Wtcnn" Karakaya da kendisine de Kick cephesinden teklif geldiğini ancak bunun platform değiştirmeye değer bir teklif olmadığını, dolayısıyla kabul etmediğini açıkladıKick'in Türkiye'de hızla büyümesi, Twitch'in Türkiye kanalı için ciddi bir tehdit oluşturuyor. Twitch, yayıncılarının memnuniyetini sağlamak ve platformunu daha cazip hale getirmek için yeni adımlar atması gerekiyor.

AdminAdmin