DÜNYA
Giriş Tarihi : 08-02-2024 20:14

Ukrayna'da Flaş Karar! Zaluzhnyi Görevden Alındı, Yerine Kim Atandı?

Ukrayna'da şoke eden bir gelişme yaşandı! Yaklaşık 2 yıldır Rusya ile savaşan Ukrayna'da Devlet Başkanı Volodimir Zelenski ile Genelkurmay Başkanı Valerii Zaluzhnyi arasındaki gerilim sonuca bağlandı. "Demir General" olarak bilinen ve Ukrayna'da oldukça popüler olan Zaluzhnyi görevden alındı.

Ukrayna'da Flaş Karar! Zaluzhnyi Görevden Alındı, Yerine Kim Atandı?

Zelenski, Zaluzhnyi'nin yerine Kara Kuvvetleri Komutanı Oleksandr Sırski'yi atadı. Zelenski, görevden alma kararını "Bir değişikliğin zamanı geldi. Ukrayna Silahlı Kuvvetleri'nin hangi yenilenmeye ihtiyacı olduğunu görüştük. Ukrayna Silahlı Kuvvetleri'nin yenilenen liderliğinde kimlerin yer alabileceğini de görüştük. Bu yenilenmenin zamanı şimdi." ifadeleriyle açıkladı.

Valerii Zaluzhnyi

Zelenski ve Zaluzhnyi'nin son olarak yeni bir askeri seferberlik konusunda anlaşmazlık yaşadığı iddia edilmişti. Zaluzhnyi'nin 500 bin kişiyi daha askere çağırmayı teklif ettiği, Zelenskiy'nin ise buna karşı çıktığı belirtilmişti.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski ve yeni Genelkurmay Başkanı Oleksandr Sırski

Zaluzhnyi de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Zelenskiy ile yaptığı görüşmeyi değerlendirdi. "Birlikte hayatta kaldık. Savaşımız devam ediyor ve her gün değişiyor. 2022'nin görevleri 2024'ün görevlerinden farklı. Bu nedenle herkes değişmeli ve yeni gerçeklere uyum sağlamalıdır. Birlikte kazanmak için." ifadelerini kullandı.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski

Zaluzhnyi'nin görevden alınması Ukrayna'da ve uluslararası kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. Bu gelişmenin savaşın gidişatını nasıl etkileyeceği merak konusu.

Zelenski ve Zaluzhnyi

EditörEditör