SİYASET
Giriş Tarihi : 18-11-2023 15:32

Ümit Dikbayır istifa edecek mi?

Yerel seçim için geri sayım başlarken, İyi Parti cephesinde kritik isimler istifalarını veriyor. Gözler Ümit Dikbayır'da. Kulüslerde Dikbayır'ın istifa edeceği konuşuluyor.

Ümit Dikbayır istifa edecek mi?

Meral Akşener, son günlerde art arda gelen istifalarla karşı karşıya.

İç hesaplaşmaların son bulmadığı parti içinde önemli isimler tek tek partiden ayrılıyor.

Akşener sessizliğini koruyor.

Böylelikle partide 44 olan milletvekili sayısı 42’ye düştü. Gözler ise Akşener’e çevrildi. Parti liderinin istifaları nasıl değerlendirdiği merak edilirken, Meral Akşener’in sessizliğini koruması ise dikkat çekti.

Seçime ittifaksız girmek tepki çekti

Hal böyle olunca kulislerde farklı iddialar ortaya atılmaya başlandı.

Bunlardan biri de, partinin yerel seçimlere ittifaksız girmeye karar vermesi. Bu karar, istifalara gerekçe olarak gösterilen önemli iddiaların başında yer alıyor.

Öte yandan kurmaylar, “Aslında partide çatırdamanın milletvekili adaylığı için temayül yoklamasının ardından başladı.” açıklamasında bulunuyor.

'Mal varlıklarına önem veriliyor' iddiası

Bir diğer iddia da, milletvekili aday listelerinin partiye verilen emeğe ve siyasi donanıma göre değil, mal varlığına göre belirlendiği yönünde.

Genel Başkan Meral Akşener’in, kendisi hakkında “para hesapları incelensin” diyen Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır ve Ankara Milletvekili Adnan Beker için “Defolup gitsinler!” dediği iddia edilmişti. 

İsmail Saymaz'a konuşan Dikbayır; "

Parti dedikoduyla ve iftirayla yönetilir mi? İntikam duygusuyla parti yönetiyorlar. Benim alnım açık, başım dik. Akşener iddialara inanmış. Nasıl inandığını ben de anlamıyorum.

“Biz Yavaş ve İmamoğlu’nu cumhurbaşkanı yardımcısı olarak çıkardık. ‘İstanbul ve Ankara başarılı’ dedik. Şimdi nasıl anlatacağız? Dört sene Yavaş’ın yaptıklarını anlattım Sakarya’da. Nasıl olacak? Doğru bulmuyorum. Kararı illere bırakabilirdik. İller aralarında anlaşırdı. Hırsla, intikam duygusuyla, sinirle parti yönetilir mi? Yazık günah! Soruyorum: Ankara, İstanbul… Bu belediyeler Millet İttifakı’nda olmasa 29 Ekim böyle kutlanabilir miydi?”

Son olarak milletvekilleri Ümit Dikbayır, Uğur Poyraz, Seyithan İzsiz ve Salim Ensarioğlu’nun da önümüzdeki günlerde partiden ayrılmaları bekleniyor.

AdminAdmin