EĞİTİM
Giriş Tarihi : 29-01-2024 15:28

Üniversite Öğrencilerine Uyarı: Kara Para ve Terör Finansmanına Karışmayın!

Üniversite öğrencileri, ek gelir elde etmek amacıyla banka hesaplarını başkalarına kiralamaya başladı. Ancak bu eylem, kara para aklama ve terörizmin finansmanı gibi ciddi suçlara neden olabiliyor. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ve Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) iş birliğiyle öğrencilere yönelik bir uyarı kampanyası başlatıldı.

Üniversite Öğrencilerine Uyarı: Kara Para ve Terör Finansmanına Karışmayın!

Gelir elde etmek isteyen üniversite öğrencileri arasında yaygınlaşan bir eğilim, ciddi hukuki sonuçlara yol açabilir. Banka hesaplarını başkalarına kiralayan öğrenciler, kara para aklama ve terörizmin finansmanı gibi suçlara karışabilirler. Bu konuda Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ve Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) iş birliğiyle bir uyarı kampanyası başlatıldı. Öğrencilere, geleceklerini riske atmamaları ve banka hesaplarını başkalarına kullandırmamaları konusunda uyarılarda bulunuluyor. Bu tarz faaliyetlere karışmanın, ağır hapis cezalarını beraberinde getirebileceği vurgulanıyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı Soruşturma Şube Müdürü Erden Şahin ve ODTÜ Enformatik Enstitüsü Siber Güvenlik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cihangir Tezcan, öğrencilerin hesap bilgilerinin kötü niyetli kişilerce ele geçirilebileceği ve dikkatsiz internet kullanımının risk teşkil ettiği konusunda uyarılarda bulunuyor. Öğrencilere, hesap bilgilerini paylaşmamaları, şüpheli linklere tıklamamaları ve bilinçli internet kullanmaları çağrısında bulunuluyor.

EditörEditör