GÜNCEL
Giriş Tarihi : 09-02-2024 15:09

Unkapanı Meydanı tanıtım töreni gerçekleştirildi

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından Unkapanı Meydanı'nda yapılan yenileme çalışmaları tamamlandı ve meydan düzenlenen törenle hizmete açıldı. Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, meydanın hem depremde toplanma alanı hem de şehre yakışır bir meydan olduğunu söyledi.

Unkapanı Meydanı tanıtım töreni gerçekleştirildi

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından 3 yıl önce yenileme çalışmasına başlanan Adapazarı’nın en eski yaşam alanları arasında bulunan Unkapanı Meydanı’nın tanıtım töreni gerçekleştirildi.

Tanıtım törenine AK Parti Sakarya Milletvekili Ertuğrul Kocacık, Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu, SESOB Başkanı Hasan Alişan, Sakarya Büyükşehir belediyesi bürokratları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı’nın gösterisi ile başlayan program öncesinde vatandaşlara keşkek ikramı yapıldı.

Yüce: "Meydanlarımız Sakarya'mıza Hayırlı Olsun"

Törende konuşan Başkan Yüce, "Öncelikle Meydanımız Sakarya'mıza hayırlı olsun, cumamız mübarek olsun. Mübarek 3 aylara kavuştuk inşallah Ramazan'a ve bayrama da kavuşacağız. Birlik beraberliğin pekiştiği, arttığı günlerde birbirimize daha da kenetleneceğiz." dedi.

"Siyonistler Katliama Devam Ediyor"

Filistin'de yaşanan insanlık dramına değinen Yüce, "Biliyorsunuz ki Filistin'de büyük bir insanlık dramı yaşanıyor. 7 Ekim'den bu yana, insanlıktan nasibini almamış Siyonistler katliama devam ediyor." ifadelerini kullandı.

Abe9499F 59Cf 4764 89A7 0A054B39E682

"Depremde Kaybettiğimiz Canlara Allah'tan Rahmet Diliyorum"

6 Şubat 2023'te Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depreme değinen Yüce, "Ülkemiz 6 Şubat 2023'te derin bir acıyla uyandı. Kahramanmaraş merkezli depremde kaybettiğimiz yaklaşık 54 bin canın acısı hala yüreklerimizi yakıyor." dedi.

"Sakarya'mız da Bir Deprem Şehri"

Sakarya'nın da bir deprem şehri olduğunu hatırlatan Yüce, "17 Ağustos'un etkilerini hala üzerimizde hissederken 6 Şubat'ta bizleri eskiye götürdü, acılarımızı tazeledi. Bizler bu acıları, yaraları sarmak için elimizden geleni yapıyoruz." diye konuştu.

"Meydan Çalışmaları Gerçekleştiriyoruz"

Şehrin belli noktalarında meydan çalışmaları gerçekleştirdiklerini belirten Yüce, "Bunlar; Geyve Meydanı, Sapanca Meydanı, Taraklı Meydanı, Pamukova Meydanı ve bugün tanıtımını yaptığımız Unkapanı Meydanı." dedi.

"Depreme Karşı Vatandaşa Toplanma Alanı"

Unkapanı Meydanı'nın depremde hem hemşehrilere bir alan sunduğunu hem de şehre yakışır bir meydan sunduğunu vurgulayan Yüce, "500 m2 alan üzerinde gerçekleştirdiğimiz dönüşüm çalışmaları ile şehrimize yakışır bir meydan kazandırdık. Bu proje sayesinde hem bir toplanma alanı, hem de dolmuş esnafımıza bir durak sağladık." ifadelerini kullandı.

"Proje 20 Milyona Mal Oldu"

Meydan projesinin 20 milyon TL maliyetle tamamlandığını belirten Yüce, "Vatandaşımız ve cami cemaatimiz için güzel bir yeraltı şadırvanı da yaptık. Çevre düzenlemeleri de yapılan meydanımız hemşehrilerimiz için adeta yeşilin ve ferahlığın adresi oldu." dedi.

"5 Yılda Hemşehrilerimiz İçin İlk Günkü Aşkla Yaptık"

Son 5 yılda yaptıkları çalışmalara değinen Yüce, "Bizler Sakarya Büyükşehir Belediyesi olarak 5 yılda hemşehrilerimizin hayatlarında ihtiyaç duydukları her alanda; ulaşımda, altyapıda, üstyapıda, eğitimde, kültürde, sağlıkta, sporda elimizden gelenin en iyisini ilk günkü aşkla yaptık. Gündüz gece ekiplerimizle birlikte çalıştık." diye konuştu.

EditörEditör