GÜNCEL
Giriş Tarihi : 22-03-2024 13:01

Ünlü sanatçı İbrahim Tatlıses'e yasak kondu!

Irak Kürdistan bölgesinin sanatçılarından Şivan Perwer, halk müziği sanatçısı Aynur Doğan’a “Keça Kurdan” adlı şarkısının söylemesini yasaklamasının ardından bir yasakta ünlü sanatçı İbrahim Tatlıses'e getirdiği ileri sürüldü.

Ünlü sanatçı İbrahim Tatlıses'e yasak kondu!

Şivan Perwer “Keça Kurdan” isimli parçasını sanatçı Aynur Doğan'ın söylemesini yasaklamıştı. DurakMedya’da yer alan habere göre, Perwer'in, İbrahim Tatlıses'in her sahnesinde okuduğu "Cane Cane" ile “Megri” içinde aynı yasağı devreye soktuğu iddia edildi.

Ibrahim Tatlises Sivan Perwer Kapak

ŞİVAN PERWER TATLISES'İ İCRAYA VERMİŞTİ

Şivan Perwer, 2014 yılında İbrahim Tatlıses’e karşı açtığı telif davasını kazanmış ardından ünlü sanatçıdan alacağını tahsil edemeyince icraya vermişti.

Aynur Dogan

AYNUR DOĞAN SOSYAL MEDYA HESABINDAN DUYURMUŞTU

Şarkıcı Aynur Doğan, yasak haberini sosyal medya hesabı X'ten "Keça Kurdan için zorunlu bir açıklama"  notuyla ve şu ifadelerle duyurmuştu:

“'Keça Kurdan' bizim için sadece bir şarkı değil; özgürlüğün, barışın, sevginin, ortaklaşa mücadelenin ve dayanışmanın coşkusu, yan yana çekilen halaylarımızın, dansımızın ortak ritmiydi. Kürt kadınının sesi, farklı kültürlerden kadınların bir araya gelerek oluşturdukları toplumsal bellek, birbirimize duyduğumuz ihtiyacın yeniden hatırlanışı, hafızamızın uyanışıydı belki.”

EditörEditör