SİYASET
Giriş Tarihi : 09-02-2024 16:20

Üsküp Cumhur İttifakı’nın Diğer Paydaşlarını Uyardı

Hendek’te Büyük Birlik Adayı İrfan Püsküllü’nün reklam brandalarının indirilmesi üzerine önceki dönem Merkez Karar Yürütme Kurulu Üyesi Alparslan Güngör Üsküp bazı açıklamalarda bulundu. İttifak Ortaklarını uyaran Üsküp şu ifadeleri kullandı;

Üsküp Cumhur İttifakı’nın Diğer Paydaşlarını Uyardı

Genel başkanımız sayın Mustafa desticinin tensipleri teşkilatlarımızın onayı ile 2016 yılında hain feto kalkışması esnasıda partimizin girişimleri ile kurulan Cumhur İttifakı’na bu güne kadar sadık kaldık. İttifak ruhuna zarar verecek hiç bir eylemin içinde olmadık. 15 Temmuz gecesinden bu güne kadar ittifak ortaklarımız tarafından bize reva görülen tüm ötekileştirme, gözardı edilme, mış gibi muş gibi davranış ve söylemlere rağmen tüm nezaketimizle ülkemizin bekası ve ittifakımızın namusu için ittifak ruhuna sahip çıktık. 

2019 Mahalli İdareler Seçimlerinde başta büyükşehirler olmak üzere ittifakın seçimi kaybetme riski olan ilçeler ve en ufak beldelerde dahi aday çıkarmadık. 14 ve 28 Mayıs genel seçimlerinde tüm meydanlarda ve grafik tasarımlarımız da “bir oy Erdoğan'a bir oy BÜYÜK BİRLİK’e” diye haykırdık. İttifak ortaklarımızdan bazı yetkililerin o süreçte bir oy fazla alabilmek için “Büyük Birlik Partisi’ne verilen oy boşa gider oyunuzu bize verin.” söylemlerini bile duymazdan gelip sineye çektik. Lakin geldiğimiz şu noktada hendek ilçemizde partimizin başkan adayı sayın İrfan püsküllü beyefendinin sayın Cumhurbaşkanı ve Genel Başkanımız sayın Mustafa Destici’nin bir arada oldukları resmin olduğu reklam brandası birileri tarafından indirilmesi bizleri ziyadesi ile üzmüştür.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kullandığımız buna benzer materyallerden rahatsız olmayanlar bugün ne için böyle bir tutum içine girdiklerini ittifak ortağı mensupları olarak bizlere izah etmek durumundalar şayet bu tutumlarında ısrar eder iseler bizler birilerinin bile isteye ittifaka zarar vermek istediklerini ve ittifak ruhuna ihanet ettiklerini düşünmek durumunda kalacağız. İttifakın paydaşlarını süreç içinde aklı selim olmaya ve ittifak ruhuna halel getirecek söylem ve eylemlere azami hassasiyet göstermelerini tavsiye ediyorum. 

 Kurt kışı geçirir yediği ayazı unutmaz diyor, 2024 Mahalli İdareler Seçimleri’nin başta Sakaryamıza ve ülkemize olmak üzere tüm Türk coğrafyasına hayırlı olmasını diliyorum.

EditörEditör