YEREL
Giriş Tarihi : 09-01-2024 12:47

Vali Karadeniz'den 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü mesajı

Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Karadeniz'den 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü mesajı

Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.


Vali Karadeniz mesajında şunları kaydetti:

 

10 Ocak 1961 tarihi; halkın aydınlatılması ve bilgilendirilmesi doğrultusunda mesai kavramı gözetmeksizin her koşulda ve şartta büyük bir özveriyle icra ettikleri önemli görevler ve üstlendikleri büyük sorumluluklar ile hayatımızın her alanına dokunan basın mensuplarımızın haklarının yasal güvence altına alındığı, mesleklerinin anlamlandırıldığı ve onurlandırıldığı çok özel bir gündür.

Demokrasinin gelişmesinde ve toplumsal bilincin oluşturulmasında çok önemli katkıları bulunan, görevlerini yerine getirirken büyük bir fedakârlıkla tüm enerjisini halkımızın doğru haber alması için harcayan, doğru, ilkeli ve objektif görev anlayışıyla, her türlü sıkıntı ve zorluğa karşı büyük bir özveriyle meslek etiğini her şeyin üstünde tutan ve kişilik haklarına saygılı habercilik anlayışını benimseyen basın emekçilerimizin bu gayretleri, her türlü takdirin üzerindedir.

Özellikle Sakarya’da göreve başladığım günden bu yana etkili bir iletişim süreci yaşamakta olduğumuz, kamu hizmetlerinin yürütülmesi ve ilimizin gelişimine katkı sağlamak amacıyla birlikte ortak bir kamu hizmeti yürüttüğümüz güzide basın mensuplarımıza, her alanda bizlere verdikleri destek ve sundukları katkı sebebiyle teşekkür ediyorum.

Teknolojinin daha da gelişmesi sonucu hayatımızda meydana gelen değişikliklerle birlikte artık hayatımızın her alanını kapsayan sosyal medya platformları gibi bilginin yayılma hızının arttığı günümüzde, gerçek, doğru ve dürüst habercilik anlayışına sahip basın mensuplarımızın görevleri ve sorumlulukları, her zamankinden daha kıymetli hale gelmiştir.

Son dönemlerde etkisinin ne denli güçlü olduğuna şahit olduğumuz bu mecraların, doğru ve tarafsız bir şekilde kullanılmasının önemi de bir o kadar kendisini göstermiştir. Bundan dolayıdır ki; her olayın anı anına sunulduğu dijital dünyayı doğru takip etmeli ve yorumlayabilmeliyiz.

Özellikle bugün Ortadoğu’da İsrail’in devam ettirdiği katliam ve soykırımların bizlere özellikle batı medyasınca nasıl aktarıldığını çok net görebiliyoruz. Herkesin gerçeğe ihtiyacı olduğunu ve adaletin herkese bir gün lazım olacağını çok iyi biliyoruz. Doğruyu, sevgiyi, birlik ve beraberliği, insana insan olduğu için saygı duymayı ve haksızlığa, yalana alet olmamayı şiar edinmiş kadim bir medeniyetin mensupları olarak bizler, değerli gazetecilerimizle birlikte; her fırsatta mazlumun yanında yer almaya devam edecek ve aylardır çocuk, kadın, yaşlı, hasta demeden mazlum bir halkı katledenlerin ve onların yaptıklarını görmezden gelen, hatta açık bir dezenformasyonla Filistinlilerin haksızlık yaptığına insanları inandırmaya çalışan herkesin karşısında da yer almaya devam edeceğiz. Ortadoğu’da özellikle de İsrail’in Filistin’de gerçekleştirdiği soykırımın, hukuksuzluğun, adaletsizliğin ve vahşetin sona ermesi en büyük temennimiz olurken, meslek etiğine göre hareket eden ve vicdanının sesini dinleyerek doğruları ve gerçekleri tüm dünyaya duyuran, milleti, uyruğu ne olursa olsun tüm gazetecileri yürekten kutluyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle; her zaman ve her fırsatta devletinin, milletinin ve bayrağının yanında yer alan, gördükleri ve bildiklerini doğru ve tarafsız bir şekilde aktarma gayretinde olan bütün Çalışan Gazetecilerimizi tebrik ediyor, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü canı gönülden kutluyorum."

AdminAdmin