GÜNCEL
Giriş Tarihi : 30-05-2023 12:42   Güncelleme : 30-05-2023 12:42

Ve RTÜK harekete geçti! Halk TV, Tele 1, KRT, TV5 Flaş Haber ve Sözcü TV...

RTÜK, Seçim sürecinde yayın ilkeleri ve YSK yayın yasaklarına uymayan kanallar hakkında harekete geçti.

Ve RTÜK harekete geçti! Halk TV, Tele 1, KRT, TV5 Flaş Haber ve Sözcü TV...

Son dakika haberi... Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) seçim sürecindeki yayın ilkeleri ihlalleri ve YSK yayın yasaklarına uymayan kanallar hakkında inceleme başlattı.

RTÜK tarafından yapılan açıklamada 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçiminin yapıldığı gündeki yayınlara ilişkin "Halkı aşağılayan, hakaret ve saldırılarla necip milletimizi küçük düşürmeye çalışan konuşmalara yer verilen HALK TV, TELE 1, KRT, TV 5, FLASH HABER ve Sözcü TV ilgili de incelemeler yapılmaktadır." ifadeleri kullanıldı.

RTÜK'ten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"Milli iradenin tecelli ettiği seçim günü akşamı FOX TV'de programcılardan Çiğdem Toker'in "Demokrasi sandıktan ibaret değildir" şeklindeki açıklamaları ve yayının tamamı uzmanlarımız tarafından raporlaştırılmaya başlanmıştır. Raporun tekemmül etmesine müteakip ilk Üst Kurul toplantısında dosya karara bağlanmak üzere gündeme alınacaktır.

Yine İzleyicilerden gelen yoğun şikayetler üzerine sandıkların açıklaması ve sonuçların belli olmasıyla birlikte halkı aşağılayan, hakaret ve saldırılarla necip milletimizi küçük düşürmeye çalışan konuşmalara yer verilen HALK TV, TELE 1, KRT, TV 5, FLASH HABER ve Sözcü TV ilgili de incelemeler yapılmaktadır.”

AdminAdmin