SİYASET
Giriş Tarihi : 26-11-2022 18:59   Güncelleme : 26-11-2022 18:59

Vekil Özkoç’tan Soylu’ya tepki!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun iddialarına tepki gösteren CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç,

Vekil Özkoç’tan Soylu’ya tepki!
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun iddialarına tepki gösteren CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, "Belediyelerde, kamuda terörist var diyorsanız; temel sorumluluk sana ve iktidara aittir. Beceriksiz ve yalancısın" dedi.

Belediyelerle ilgili yürütülen soruşturmalara ilişkin yaptığı açıklamada “İBB'de 1168 kişi veya yakınının terör örgütü irtibatı/iltisakı” olduğunu öne süren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya bir tepki de CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç’tan geldi.

Sosyal medya hesabından yaptığı yazılı açıklama ile Soylu’ya seslenen Özkoç, “15 Temmuz’dan sonra işe aldığın kaç polis, jandarma, mülki amiri, daha sonra FETÖ gerekçesiyle kararnameyle ihraç ettin onu açıkla?” dedi.

“BECERİKSİZ VE YALANCISIN”

“İçişleri Bakanlığı, Meclis’te dosya sallamak, basın toplantısında rakam açıklamak değildir” diyen Özkoç, şu ifadeleri kullandı:

“Yanlış varsa, gereğini yaparsın. Belediyelerimizdeki işe alımlar mevzuata uygundur; Adli sicil kağıtlarını veren Adalet Bakanlığı, güvenlik soruşturmalarını yürüten İçişleri Bakanlığı’dır. Belediyelerde, kamuda terörist var diyorsanız; temel sorumluluk sana ve iktidara aittir. İçişleri Bakanı olarak elinde istihbaratın, devletin gücü var. Buna rağmen; 15 Temmuz’dan sonra işe aldığın kaç polis, jandarma, mülki amiri, daha sonra FETÖ gerekçesiyle kararnameyle ihraç ettin onu açıkla? Beceriksiz ve yalancısın.”

AdminAdmin