GÜNCEL
Giriş Tarihi : 25-03-2024 12:37

Veteriner Yıldız, hayvancılıkta yaşanan sorunlara dikkat çekti

Veteriner Hekim Mustafa Yıldız, yaptığı açıklamada, hayvancılıkta yaşanan sorunlara dikkat çekti. Yıldız, mevcut yasaların üreticileri zora soktuğunu ve hayvancılığın gelişmesini engellediğini söyledi.

Veteriner Yıldız, hayvancılıkta yaşanan sorunlara dikkat çekti

Veteriner Hekim Mustafa Yıldız, yaptığı açıklamada, hayvancılıkta karşılaşılan sorunlara ve çözüm önerilerine dikkat çekti. Yıldız, "Ülkemizde hayvancılık son yıllarda birçok sorunla karşı karşıya. Bu sorunların başında ise meskun mahallelerde hayvancılığa izin vermeyen yasa geliyor." dedi.

Yasanın, ahırların kapatılmasına ve hayvancılığın zora girmesine neden olduğunu belirten Yıldız, "Avrupa'da en turistik bölgelerde dahi hayvancılık yapılmaya devam edilirken, bizde bu durum yasaklanıyor. Halkımız taze ve doğal ürünler isterken, bu yasaklar nedeniyle bu imkan ortadan kalkıyor." diye konuştu.

Yıldız, ayrıca her yıl hayvan sayılarında ciddi azalış olduğunu ve bu durumun fiyat artışlarına yol açtığını vurguladı. "Üretimi artırmazsak maalesef hayvansal gıda ürünlerinde fiyat artışları kaçınılmaz olacaktır." diyen Yıldız, Anadolu'nun tarım ve hayvancılık için bulunmaz fırsatlar sunduğunu ve bu fırsatların değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Yıldız, son olarak, köylerden göçlerin artması ve gençlerin köylerde kalmak istememesinin de hayvancılığı olumsuz etkilediğini belirterek, "Yasa ile ilgili yapılacak güzel düzenlemeler hayvancılığa inşallah yukarı doğru güzel ivmeler kazandıracaktır." dedi.

AdminAdmin