GÜNCEL
Giriş Tarihi : 31-10-2022 10:32   Güncelleme : 31-10-2022 10:32

Vodafone Park'a 'Güneş' doğdu! Beşiktaş gol oldu yağdı

Tüm Spor - Spor Toto Süper Lig'in 12. haftasında Beşiktaş sahasında Ümraniyespor'u 5-2 mağlup etti.

Vodafone Park'a 'Güneş' doğdu! Beşiktaş gol oldu yağdı

Süper Lig'in 12. haftasında Beşiktaş ile Ümraniyespor, Vodafone Park'ta karşı karşıya geldi. Müsabakayı Beşiktaş 5-2 kazandı.

Beşiktaş'a galibiyeti getiren golleri, 5. ve 62. dakikada Cenk Tosun, 33. ve 78. dakikada Weghorst ile 48. dakikada Tayyip Talha Sanuç kaydetti. Ümraniyespor'un 2 golü de 45. dakikada Del Valle ile 57.dakikada Avounou'dan geldi. 

Teknik direktör Şenol Güneş yönetiminde 2 maç sonra kazanan Beşiktaş, puanını 22'ye çıkardı. Ligde henüz galibiyeti olmayan Ümraniyespor ise 3 puanda kaldı.

Beşiktaş gelecek hafta deplasmanda Galatasaray'la karşılaşacak. Ümraniyespor ise Alanyaspor'u konuk edecek.

Cenk Tosun ilk 11'e golle döndü

Teknik direktör Şenol Güneş'in göreve gelir gelmez ilk 11'de forma verdiği Cenk Tosun, 2022-2023 sezonunda bu şansı iyi değerlendirdi ve 2 gol birden attı.

Eski teknik direktör Valerien Ismael döneminde oyuna sonradan dahil olan golcü oyuncu, 5. dakikada siyah-beyazlıların kazandığı penaltı vuruşunu gole çevirirken, 62. dakikada skoru 4-2'ye getiren golü kaydetti.

Cenk Tosun bu sezon görev aldığı diğer maçlarda sadece bir gol kaydetmişti. Golcü oyuncu ayrıca, Wout Weghorst'un attığı ikinci golde de pası veren isim oldu.

Weghorst ilk kez duble yaptı

Beşiktaş'ın sezon başında kadrosuna kattığı Wout Weghorst, siyah-beyazlı takımda ilk kez bir maçta birden fazla gol attı.

Siyah-beyazlı formayla ilk golünü VavaCars Fatih Karagümrük karşısında atan Hollandalı futbolcu, Ümraniyespor karşısında attığı gollerle gol sayısını 6'ya yükseltti.

Demir Grup Sivassopr maçında attığı golün ardından 3 haftalık suskunluk yaşayan ve bunu geçen haftaki Atakaş Hatayspor karşılaşmasında sonlandıran Weghorst, Ümraniyespor kalecisi Anıl Demir'i iki kez mağlup etti.

Siyah-beyazlı oyuncu 90. dakikada yerini Jackson Muleka'ya bıraktı.

Ümraniyespor'un Süper Lig'deki galibiyet hasreti sürdü

Süper Lig'in yeni takımlarından HangiKredi Ümraniyespor'un Beşiktaş mağlubiyetiyle ligdeki galibiyet hasreti de sürdü.

Ligdeki 11. maçında 8. kez mağlup olan Ümraniyespor, bu sezon sadece 3 maçtan berabere ayrılıp 3 puan alabildi.

Ümraniyespor üst üste ikinci kez sahadan mağlup ayrıldı.



Beşiktaş: 5 - HangiKredi Ümraniyespor: 2

Stat: Vodafone Park

Hakemler: Tugay Kaan Numanoğlu, Ceyhun Sesigüzel, Osman Gökhan Bilir

Beşiktaş: Mert Günok, Rosier (Dk. 46 Tayfur Bingöl), Tayyip Talha Sanuç, Saiss, Masuaku (Dk. 46 Umut Meraş), Josef (Dk. 82 N'Koudou), Gedson Fernandes, Salih Uçan, Dele Alli (Dk. 46 Redmond), Cenk Tosun, Weghorst (Dk. 89 Muleka)

HangiKredi Ümraniyespor: Anıl Demir, Popov (Dk. 71 Kartal Kayra Yılmaz), Allyson, Mustafa Eser (Dk. 71 Oğuz Gürbulak), Onur Atasayar, Serkan Göksu (Dk. 82 Metehan Mimaroğlu), Sackey, Avounou (Dk. 75 Bettaieb), Geraldo, Del Valle (Dk. 82 Gheorghe), Umut Nayir

Goller: Dk. 5 (Penaltıdan) ve 62 Cenk Tosun, Dk. 33 ve 78 Weghorst, Dk. 48 Tayyip Talha Sanuç (Beşiktaş), Dk. 45 Del Valle, Dk. 57 Avounou (HangiKredi Ümraniyespor)

Sarı kartlar: Dk. 14 Geraldo, Dk. 63 Allyson, Dk. 74 Serkan Göksu (HangiKredi Ümraniyespor), Dk. 45+2 Masuaku, Dk. 74 Saiss (Beşiktaş)

AdminAdmin