GÜNCEL
Giriş Tarihi : 24-04-2024 17:11

Xinjiang'da Yeni Enerji Kapasitesi Artıyor

Çin'in Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi'nde kurulu yeni enerji kapasitesi, bölgenin toplam kurulu kapasitesinin neredeyse yarısını oluşturacak seviyeye ulaştı. Rüzgar ve güneş enerjisi kaynakları bakımından zengin olan Xinjiang, ülkenin önde gelen bölgelerinden biri haline geldi.

Xinjiang'da Yeni Enerji Kapasitesi Artıyor

. Xinjiang'daki rüzgar türbinlerinin çeşitli görüntüleri

Çin'in kuzeybatısındaki Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi'nin kurulu yeni enerji kapasitesi 70 milyon kilovatı aşarak bölgenin toplam kurulu kapasitesinin neredeyse yarısını oluşturdu.

Devlet Elektrik Şebekesi Xinjiang Elektrik Enerjisi Limited Şirketi'nin Salı günü yaptığı açıklamaya göre, bölgede yıl sonuna kadar 89 milyon kilovat civarında kurulu yeni enerji kapasitesine ulaşılması bekleniyor. Bu seviye, yeni enerjinin Xinjiang'daki en önemli elektrik kaynağı haline gelecek olması anlamına geliyor.

Şirket, geçen yıl Xinjiang'da 502,6 milyar kilovatsaat elektrik üretildiğini ve bunun 90,5 milyar kilovatsaatinin yeni enerji ile elde edildiğini belirtti.

Rüzgar ve güneş enerjisi kaynakları bakımından zengin olan Xinjiang, yeni enerji gelişimi açısından ülkenin önde gelen bölgelerinden biri.

AdminAdmin