Dünden bu yana etkisini sürdüren yağışlarla birlikte göldeki su seviyesi 1 günde 10 santimetre artarak 29.82 metreye ulaştı. Göl havzasında etkili olan yağışların yanı sıra dereler aracılığıyla taşınan sular da yükselişte etkili oldu.
Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi verilerine göre, geçtiğimiz hafta başında 29.63 metre olarak ölçülen su seviyesi, son yağışların ardından toplamda 19 santimetre yükseldi.
Son yağışlara rağmen kuraklığın etkilerinin tamamen ortadan kalkmadığı görülürken, önceki yıllarda mayıs ayında tam kapasiteye ulaşan gölün bu yıl henüz 30 metre seviyesinin üzerine çıkamadığı kaydedildi.
Yetkililer, yağışların devam etmesi halinde göldeki su seviyesinin kademeli olarak artmayı sürdüreceğini belirtti.




























