GÜNCEL
Giriş Tarihi : 15-02-2024 13:43

Yağları Su Gibi Yakan En Etkili Yöntem!

Yapılan araştırmalar, sabah kahvesinin metabolizmayı hızlandırdığını ve yağ yakımını kolaylaştırdığını gösteriyor.

Yağları Su Gibi Yakan En Etkili Yöntem!

Vücuttaki yağın enerjiye çevrilmesini sağlamak için gün içinde gösterilen fiziksel aktivite önemlidir. Bazı besinler, gün içindeki fiziksel aktivite sonucu yakılan kalori miktarını artırır. Bu sayede kilo vermeye yardımcı olur.

Kahvaltı günün en önemli öğünüdür ve doğru bir şekilde yapılan kahvaltı gün içinde alınacak kalori miktarının dengelenmesini sağlar. Yapılan araştırmalar, sabah tüketilen kahvenin metabolizma hızını artırdığını bu sayede kilo verme sürecini kolaylaştırdığını gösteriyor.

Kahve, sindirim sistemini düzenliyor, hücrelerdeki enerji dağılımını dağıtıyor ve metabolizmayı düzenliyor.

Eğer kahve tüketmek istemiyorsanız aynı etkiyi gösterecek yeşil çay ve chai çayından destek alabilirsiniz.

KAHVE KİLO KAYBINA NASIL YARDIMCI OLUYOR?

Sabahları kahve tüketmenin sayısız faydası olsa da özellikle 40'lı yaşlarından sonra adrenalin hormonunu etkiliyor.

Kafein bazı durumlarda stres hormonunda yükselmeye neden olabiliyor. Kahve tükettikten sonra gergin, huzursuz hissediyorsanız vücudunuzda artan stres hormonu özellikle göbek çevrenizde yağlanmaya sebep olacaktır.

KİLO VERDİREN FORMÜL: KAHVE VE TARÇIN

Kilo Verdiren Tarçınlı Türk Kahvesi - Bi'kahve Arası

Sabah kahvenizin içerisine ekleyeceğiniz bir çay kaşığı tarçın, hiperglisemiyi azaltır, yağ yakımını artırır ve vücuttaki iltihabın atılmasını sağlar.

Metabolizmanızı hızlandırmak ve kilo vermenize yardımcı olmak için oldukça faydalıdır.

Tarçın, kahveyle birlikte tüketildiğinde lezzet olarak da farklı bir aroma verir.

Yakın zamanda yapılan bir çalışmada, araştırmacılar tarçının baharatlı tadı ve kokusundan sorumlu bitki besin maddesi olan sinnamaldehit'i insan yağ hücrelerine (adiposit adı verilen) eklediğinde, yağ hücreleri, yağ metabolizmasını artıracak genler ve enzimler üretmeye başladığını keşfettiler.

Yağ metabolizmasındaki artış, hücrelerinizin fazladan yağ depolamak yerine yanması anlamına gelir. Daha iyi yağ yakımı ise daha kolay kilo kaybına yardımcı olur.

YAĞ YAKMAK İÇİN HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI

Hindistan Cevizi Yağı Faydaları Nelerdir? - Acıbadem Hayat

Hindistan cevizi yağı, yüksek oranda orta zincirli yağ asitleri içerir.

Bu yağ asitleri, vücudunuzun farklı şekilde metabolize ettiği özel bir yağ türüdür ve metabolizmayı hızlandırdıkları gösterilmiştir.Yağ asitleri, sindirilir ve daha sonra doğrudan karaciğere gönderilir; burada diğer yağ hücrelerinin yakılmasını teşvik ederler ve ayrıca gıdanın genel termojenik etkisine katkıda bulunurlar.Bu iki faktör, yağ asitleri ve hindistan cevizi yağını metabolizmanızı hızlandırmak için harika bir seçenek haline getiren şeydir.2015 yılında yapılan bir meta-analiz, uzun zincirli yağları (günlük diyetinizde bulunanlar gibi) veya MCT'leri tüketen yetişkinlerde vücut yağına ve ağırlığına baktı.Analiz, yağ asitleri tüketen grubun vücut ağırlığında ve vücut yağında LCT grubuna göre önemli ölçüde daha fazla düşüş yaşadığını buldu.Yağ asitleri, ayrıca hızlı bir şekilde emilir ve metabolize edilir; dolayısıyla kilo vermeye çalışan insanlar için mükemmel bir enerji kaynağıdırlar.

ZAYIFLATAN KAHVE TARİFİ

Yağ yakımını hızlandırarak kilo kaybını artıran tarçınlı kahvenin yapımı şöyle;

  • Demlenmiş kahve (sıcak veya buzlu)
  • 1/2 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • Kahvenizin bulunduğu büyük bir bardağa hindistan cevizi yağı veya tarçını ekleyin. Ardından sabahları 1 bardak tüketin.
EditörEditör