GÜNCEL
Giriş Tarihi : 20-01-2024 14:42

Yargı Paketinde Köklü Değişiklikler: 2 Yıl Cezalananlar En Az 5 Ay Hapis Yatacak!

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 8. Yargı Paketi'nin şubat sonu gibi Meclis'te görüşüleceğini açıkladı. Yapılacak değişiklikler arasında, kişi başına düşen ceza sürelerinin revize edilmesi de bulunuyor. Tunç, "Kişi 2 yıl ceza almışsa en az 5 ay cezaevinde kalsın, ceza ile oranlı denetimli serbestlik getirilsin istiyoruz" dedi.

Yargı Paketinde Köklü Değişiklikler: 2 Yıl Cezalananlar En Az 5 Ay Hapis Yatacak!

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 8. Yargı Paketi'nin şubat sonu gibi Meclis'te görüşüleceğini duyurdu. Paket kapsamında çok sayıda kanunda değişiklik öngörülüyor. Tunç, katıldığı canlı yayında yaptığı açıklamada, "Kişi 2 yıl ceza almışsa en az 5 ay cezaevinde kalsın, ceza ile oranlı denetimli serbestlik getirilsin istiyoruz" dedi.

Bakan Tunç açıkladı: 2 yıl hapis alan kişi 5 ay hapis yatacak - Türkiye İyi  Gazete

Bakan Tunç'un ifadelerine göre, yargı paketi ile birlikte ceza süreleri daha etkili ve orantılı hale getirilecek. Taslak halindeki paketin, Meclis'e sunulmadan önce detaylı bir çalışmanın tamamlanacağı belirtiliyor.

Bu düzenleme ile ceza alan bireylerin daha uzun süre hapis cezası çekmeleri hedeflenirken, denetimli serbestlik uygulamalarının da orantılı bir şekilde revize edilmesi planlanıyor.

Adalet Bakanlığı, ceza sürelerinin etkili bir şekilde uygulanabilmesi ve toplumda cezasızlık algısının önüne geçebilmek adına bu önemli adımları atıyor. Yargı paketi ile ilgili detaylar, Meclis görüşmeleri sürecinde netleşecek.

AdminAdmin