GÜNCEL
Giriş Tarihi : 14-10-2023 11:01

Yaylalara RES için toplantılar başladı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü;Akyazı Dokurcun, Madenler, Gökçeler ve Dedeler Mahalleleri ile Hendek Aksu, Kurtuluş, Yeniyayla ve Dikmen Mahalleleri sınırları içerisinde hayata geçirilmesi planlanan RES'ler için toplantılara başladı.

Yaylalara RES için toplantılar başladı

Bir enerji şirketi tarafından yapılması planlanan Kurtuluş Depolamalı Rüzgar Enerji Santrali (DRES) (10 Türbin 50 MWm /50 MWe- 50 MWe/50 MWh EDT)” projesi hakkında, kanuna istinaden Halkın Bilgilendirmesi toplantısı yapıldı

Çevresel Etki Değerlendirmesi kapsamında düzenlenen toplantılarda proje bölge halkına anlatıldı. 

Kurumdan yapılan açıklamada, " ÇED Yönetmeliği EK-III’ de yer alan ÇED Genel Formatı çerçevesinde hazırlanan ve Bakanlığımıza sunulan dosya ile ilgili ÇED Yönetmeliği’nin 8. Maddesi gereğince ÇED süreci başlatılan projeye ilişkin ÇED Yönetmeliği’nin 9. Maddesi gereğince ÇED sürecine halkın katılımını sağlamak, halkı proje hakkında bilgilendirmek, görüş ve önerilerini almak amacıyla 11.10. 2023 tarihinde Saat:12:00’ da; İlimiz, Akyazı İlçesi, Dedeler Mahallesi, Dedeler Mahallesi Köy Kahvehanesi ve Kahvehane Önünde Halkın Bilgilendirilmesi ve Sürece Katılımı Toplantısı yapılmıştır" denildi. 

Yaylaların bulunduğu bölgede 5 MWm/5 MWe kurulu güçte 10 adet türbin kullanılarak toplam kurulu gücü 50 MWm/50 MWe olan santral ve 1,0 ha büyüklüğünde belirlenmiş alana 50 MWh toplam depolama gücüne sahip Elektrik Depolama Tesisi (EDT) kurulması planlanıyor.

ÇED başvurusu dosyasında proje bedelinin 650 milyon lira olacağı ve yıllık 200.000.000 kWh elektrik üretimi gerçekleştirileceği bilgisi yer aldı.

EditörEditör