YEREL
Giriş Tarihi : 13-10-2023 10:25

Yeni hastane için 2024 beklenmeyecek! Çalışmalar bu yıl başlıyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Sakarya'da yapılması planlanan yeni Erenler Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’nin 2024 yatırım planına alınacağını ifade etti. AK Parti İl Başkanı Yunus Tever ise çalışmalara başlamak için 2024 yılının beklenmeyeceğini ifade etti. AYRINTILAR…

Yeni hastane için 2024 beklenmeyecek! Çalışmalar bu yıl başlıyor

Sakarya’da bulunan tek ağız ve diş sağlığı hastanesinin ihtiyacı karşılamaması sebebiyle ilimize ikinci Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi'nin yapımı gündeme gelirken, 2022 yılında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile görüşen merhum Erenler Belediye Başkanı Fevzi Kılıç hastanenin 2023 yılı yatırım planına alınacağını açıklamıştı.

Ancak hastanenin yapımı Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin ardından askıya alınmıştı. Dün Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile görüşen AK Parti İl Başkanı Yunus Tever ve AK Parti Sakarya Milletvekilleri hastanenin 2024 yılı yatırım planına alındığını duyurdu.

ŞEHİR HASTANESİ HIZLA YÜKSELİYOR

Milletvekilleri ile birlikte Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya ziyaretlerinde ele alınan konuları değerlendiren AK Parti Sakarya İl Başkanı Yunus Tever, şöyle konuştu:Görüşmemiz son derece verimli ve şehrimiz için olumlu çıktılar sağlayacak şekilde neticelendi.Bin yataklı Şehir Hastanemiz hızla yükseliyor. Burada yüklenici firma çalışmalarını aksatmadan sürdürmeye devam ediyor. Allah’ın izniyle şehir hastanemiz tamamlandığında sadece ilimizin değil tüm bölgedeki vilayetlere hizmet

verecek kapasitede ve donanımda olacak.

ERENLER’DEKİ HASTANE İÇİN ÇALIŞMALAR BU YIL BAŞLAYACAK

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli asrın felaketi sebebiyle Erenler’deki Sakarya Ağız ve Diş Merkezimiz ile ilgili 2023 yatırım programında bir gecikme yaşanmıştı. İkinci bir ağız ve diş sağlığı hastanemizi Sakarya’mız için çok önemsiyoruz. Sağlık Bakanımız Sayın Koca ile yaptığımız görüşmeler neticesinde, proje etüt ve planlama çalışmalarına bu yıl içerisinde başlıyoruz inşallah. Projemiz her ne kadar 2024 yatırım planına alınmış olsa da herhangi gecikmeye mahal vermeyecek şekilde çalışmalarına başlanılacak.

EKİPMAN VE TESİS TALEPLERİ KARŞILIK BULDU

Sağlık alanında eksikliğini hissettiğimiz bir diğer konu tıbbi cihaz, hastanelerimizin ekipman ve uzman hekim ihtiyacı ve ilimizin ambulans araç talepleri de Sayın Bakanımız tarafından olumlu karşılandı.

SERDİVAN DEVLET HASTANESİ’NİN ACİL SERVİSİ AÇILACAK

Arifiye İlçe Sağlık Merkezimiz ve Serdivan Yazlık Aile Sağlık Merkezlerimizin de yeniden ihale süreçleri tamamlandı ve inşa sürecine hız vermiş olacağız. Söğütlü Toplum Sağlığı Merkezimiz de iki ay sonra açılışa hazır hale gelecek. Serdivan Devlet Hastanemizin Acil Servis kısmını da inşallah önümüzdeki günlerde aktif bir hale getireceğiz. Bu da merkezdeki hasta yoğunluğumuzu bir nebze olsun giderecek.

AdminAdmin