GÜNCEL
Giriş Tarihi : 17-03-2023 12:17   Güncelleme : 17-03-2023 12:17

Yeni tehlike sonrası beklenen müjde! Tüm Türkiye'de etkili olacak

Haber 7 - Tüm Türkiye'de kurak geçen kış aylarının ardından Meteoroloji Genel Müdürlüğü yağış haberini duyurdu. Hafta sonundan itibaren sağanak yağışlar Türkiye'nin 81 ilinde etkili olacak. Olası sel baskınlarına karşı ise uyarıda bulunuldu.

Yeni tehlike sonrası beklenen müjde! Tüm Türkiye'de etkili olacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin çok bulutlu ve (İzmir dışında) yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Kurak bir kış dönemini geride bırakan Türkiye'de, yağışların az olmasıyla birlikte barajlarda da su seviyelerinin oldukça düştüğü görülmüştü. MGM'den gelen haberle birlikte barajlar için de müjde verilmiş oldu.

Genellikle yağmur ve sağanak, güney kesimlerde yer yer gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların:

Antalya, Isparta, Mersin, Adana, Kahramanmaraş, Gaziantep, Kilis, Adıyaman, Şanlıurfa ve Mardin

çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun eğimli ve yüksek kesimlerinde çığ tehlikesi riski bulunmaktadır.

DÖRT İL İÇİN SARI VE TURUNCU KODLU UYARI
Meteoroloji, Antalya'da bugün beklenen şiddetli yağışlar için tedbirli olunması yönünde 'turuncu kod' uyarısı yaptı. MGM tarafından,

Adana, Burdur, Isparta, Mersin ve Muğla

için sarı kodlu uyarıda bulunuldu. 

SARI VE TURUNCU KOD NEDİR?

Sarı kod, hava durumu potansiyel tehlikelidir. Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalıdır anlamına geliyor.

Turuncu kod - Hava durumu tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise sıklıkla görülmemektedir. Hasar ve kayıpların oluşması muhtemeldir. Çok tedbirli olmalı, güncel meteorolojik koşullar ve tahminler takip edilmelidir.

DEPREM BÖLGESİNDE HAVA NASIL OLACAK ?

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, son tahminlere göre hafta sonunda deprem bölgesindeki illerde kuvvetli yağışlar beklendiği bildirildi.

Taşkın, sel ve su baskınına karşı ilgililerin ve vatandaşların gerekli tedbirleri almalarının, Genel Müdürlüğün tahmin ve uyarılarını takip etmelerinin önemli olduğu vurgulandı.

İSTANBUL HAVA DURUMU

Parçalı ve çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.17 Mart Cuma hava durumu

18 Mart Cumartesi hava durumu

19 Mart Pazar hava durumu

 

AdminAdmin