SİYASET
Giriş Tarihi : 08-02-2024 18:32

Yeniden Refah'tan AK Partili Metin Külünk'e İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı Teklifi!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için sürpriz bir gelişme! Yeniden Refah Partisi, AK Parti'den istifa eden Metin Külünk'e İstanbul adaylığı teklifinde bulundu. Külünk, AK Parti'nin Murat Kurum'u aday göstermeden önce aday adaylığı başvurusunda bulunmuştu.

Yeniden Refah'tan AK Partili Metin Külünk'e İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı Teklifi!

AK Parti'den Ayrıldıktan Sonra Yeniden Refah'tan Teklif Aldı

24., 25. ve 26. dönemlerde AK Parti'den İstanbul Milletvekili seçilen Metin Külünk, 23 Kasım 2023'te AK Parti'den İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adayı olduğunu açıklamıştı. Fakat AK Parti, İstanbul adaylığı için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'u seçti. Külünk'ün AK Parti'den istifa etmesinin ardından Yeniden Refah Partisi, Külünk'e İstanbul adaylığı teklifinde bulundu.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan

Külünk Teklifi Reddetti

Metin Külünk, Yeniden Refah'ın teklifini nazikçe reddettiğini açıkladı. Külünk, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"23 Kasım 2023 tarihinde, Adalet ve Kalkınma Partisi'nden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adaylığı başvurumuzu yaptık. (...) Durumumuz bugün görünenden farklı bir neticeye işaret etti. Olabilir, takdirdir.

Metin Külünk

"Yeniden Refah Partisi'nin nazik İBB adaylık teklifini kendilerine teşekkür ederek yine aynı nezaketle olmayacağımızı ifade ettik. Türkiye'yi içine çekmeye çalışan karadeliğin farkında olarak, seçim sürecini takip edeceğim ve Türkiye'nin ihtiyacı olan toplumsal barışı adalet üzere inşa etme yolunda çalışmaya devam edeceğiz."

Yeniden Refah'tan İstanbul hamlesi! AK Partili Metin Külünk'e adaylık teklif ettiler

Seçim Süreci Merak Uyandırıyor

Metin Külünk'ün AK Parti'den istifa etmesi ve Yeniden Refah'ın adaylık teklifi, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde heyecanı artırdı. Külünk'ün seçim sürecinde nasıl bir rol oynayacağı merak konusu.

EditörEditör