GÜNCEL
Giriş Tarihi : 31-08-2022 21:38   Güncelleme : 31-08-2022 21:38

Yerli otomobil TOGG'da 20 SAÜ mezunu çalışıyor

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamza Al’ın davetiyle Sakarya Üniversitesi öğrencileriyle buluşan Togg CEO’su Mehmet Gürcan Karakaş, yeni mezunlara iş dünyasına dair tavsiyeler verdi.

Yerli otomobil TOGG'da 20 SAÜ mezunu çalışıyor

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamza Al’ın davetiyle Sakarya Üniversitesi öğrencileriyle buluşan Togg CEO’su Mehmet Gürcan Karakaş, yeni mezunlara iş dünyasına dair tavsiyeler verdi.

Sakarya Üniversitesinden mezun 20 personele sahip olduklarını aktarmasıyla tüm salonun alkışladığı Karakaş, daha fazla SAÜ mezunlarıyla çalışmak istediğini söyledi.

Togg CEO’su Mehmet Gürcan Karakaş, “Bugünün otomobil dünyası ürün konseptini oluşturma, aracı geliştirme, üretme, satış ve sonrasındaki işleyişlerle ilgileniyor. Bizim işimiz ise klasik araç üreticilerinin işinin bittiği yerde başlıyor. Biz otomobili yeni nesil akıllı cihaza dönüştürüyoruz. Çünkü değişen kullanıcı beklentileri doğrultusunda geçmişte telefonda yaşanan dönüşüm bugün otomotivde yaşanıyor.” ifadelerinde bulunarak oyunun kurallarının değiştiğini ifade etti. Otomotiv sektörünün de mobilite ekosistemine dahil olduğunu aktardı. Yeni mobilite çözümleri, yapay zeka, oyunlaştırma, blok zincir, büyük veri, sürdürülebilirlik, akıllı şebekeler, enerji çözümleri gibi kavram ve uygulamaların stratejik alanları oluşturduğunu söyledi.

Uluslararası firmalardan tersine beyin göçüyle 27 çalışan kazandıklarını ifade eden Karakaş 540 mühendisle çalıştıklarını ifade etti. Togg çalışanlarının; %40’ının master ve doktora derecesine sahip olduğunu, kadın çalışan oranının %27 olduğunu, ortalama çalışan tecrübesinin 11 yıl olduğunu ve 1100’den fazla çalışana sahip olduğunu belirtti.

Yerli otomobil hakkında sunum yapan Karakaş, “Gemlik Kampüsümüzde hedeflerimize ulaşmak için gece gündüz çalışmaya devam ediyoruz. Şu an Gemlik Kampüsü’müzdeki deneme üretimlerindeyiz. Deneme üretimi bizim sektörümüzde şu anlama geliyor; o kadar karmaşık bir yapıyı bir araya getirirken deniyoruz, öğreniyoruz, eksikliklerimizi tamamlıyoruz. 29 Ekim’de Gemlik’teki tesisimiz seri üretime hazır hale gelecek. Seri üretimden üretilen araçlarımız sertifikasyon testlerine tabi tutulacak ve İnşallah Mart’ta trafiğe çıkmış olacak.” dedi. Mezun öğrencileri tebrik eden Karakaş, “Asla pes etmeyin.” diyerek sözlerine son verdi.

Rektör Prof. Dr. Hamza Al’a davetlerinden dolayı teşekkür eden Karakaş, tüm öğrencilerin mezuniyetlerini tebrik ettikten sonra 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Üniversite Birincisine ödülünü takdim etti.

AdminAdmin