ÖSYM, 2026-YKS kapsamında gerçekleştirilen merkezi yerleştirme işlemlerinin tamamlandığını duyurdu. Adaylar, hangi üniversite ve programa yerleştirildiklerini T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle ÖSYM’nin sonuç sistemi üzerinden öğrenebilecek.
Sonuç belgesi posta yoluyla gönderilmeyecek
Yerleştirme sonuçları için adaylar adına basılı “Yerleştirme Sonuç Belgesi” hazırlanmayacak. Sonuç belgeleri adayların adreslerine posta yoluyla da gönderilmeyecek.
Bu nedenle adayların yerleştirme bilgilerini elektronik ortamda ÖSYM’nin sonuç ekranından kontrol etmeleri gerekiyor.
Üniversite kayıtları 24 Ağustos’ta başlayacak
2026-YKS kapsamında bir yükseköğretim programına yerleşmeye hak kazanan adayların üniversite kayıtları 24-28 Ağustos 2026 tarihleri arasında yapılacak.
Elektronik kayıt işlemlerinden yararlanacak adaylar ise kayıtlarını 24-26 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirebilecek.
Kayıt sürecinde tarih uyarısı
Üniversiteye yerleşen adayların belirtilen tarihler içerisinde kayıt işlemlerini tamamlamaları gerekiyor. Elektronik kayıt yaptıran öğrencilerin ise yerleştirildikleri üniversitelerin resmi duyurularını takip ederek gerekli belgeleri ve işlemleri zamanında tamamlamaları önem taşıyor.
Sınav ve tercih maratonunu geride bırakan milyonlarca aday için şimdi üniversite kayıt heyecanı başladı. Adayların kayıt tarihlerini kaçırmamak için ÖSYM ve yerleştirildikleri üniversitelerin duyurularını düzenli olarak takip etmeleri gerekiyor.




























