EĞİTİM
Giriş Tarihi : 27-07-2023 13:16

YKS'de tercih maratonu başladı

YKS tercihleri bugün başladı. Adaylar, 8 Ağustos tarihine kadar tercihlerini yapabilecek. ÖSYM tercih kılavuzuna göre adayların en fazla 24 tane sıralaması olacak. Tercihlerin ardından kayıt işlemleri ise 28 Ağustos'ta başlıyor.

YKS'de tercih maratonu başladı

3 buçuk milyondan fazla aday 17-18 Haziran'da yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na girdi. Sınav sonuçlar 20 Temmuz'da açıklandı.

ÖSYM TERCİH KILAVUZU YAYIMLANDI
ÖSYM bugün tercih kılavuzunu yayımladı. Adaylar 27 Temmuz - 8 Ağustos tarihleri arasında puan ve sıralamalarını göz önünde bulundurarak tercihlerini yapabilecek. 13 gün sürecek olan YKS tercihleri http://ais.osym.gov.tr sistemi üzerinden alınacak.

YKS'DE KAÇ TERCİH HAKKI VAR?
ÖSYM tercih kılavuzuna göre adayların en fazla 24 tane sıralaması olabilir. Buna göre hedefledikleri bölümleri ve üniversiteleri yazmak için aday öğrencilerin 24 satırı olacak. Listenin tamamını doldurmak şartı bulunmuyor.

ÜNİVERSİTE KAYITLARI NE ZAMAN YAPILACAK?
YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 28 Ağustos-1 Eylül 2023 tarihleri arasında yapılacak. Elektronik kayıtlar ise 28-30 Ağustos 2023 tarihleri arasında yapılacak. Kayıt hakkı kazanan adayların, kayıt için aşağıda belirtilen belgeleri tamamlayarak kayıt süresi içerisinde ilgili üniversitelere başvurmaları zorunludur. Bu süre içerisinde kayıt için başvurmayan veya kayıt işlemlerini tamamlamayan adaylar kayıt haklarını kaybedeceklerdir. Elektronik kayıt yapan adaylar, üniversiteleri tarafından duyurulan belgelere ve tarihe göre işlem yapacaklardır.

AdminAdmin