GÜNCEL
Giriş Tarihi : 11-03-2024 15:12

Yozgatlılar Arabaşı gecesinde buluştu!

Sakarya Yozgatlılar Derneği' nin düzenlemiş olduğu Geleneksel Arabaşı Programına katılım yoğun oldu. Erenler Şaheser Düğün Salonu’nda gerçekleşen gecenin sunumunu Rıfat Çakır ve Yahya Bakır yaptı.

Yozgatlılar Arabaşı gecesinde buluştu!

Yoğun katılım:

Programa Cumhur İttifakı Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yusuf Alemdar, önceki dönem Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Ali Çelik ,Zafer Partisi Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cihan Kolip, Erenler Belediye Başkanı Rahmi Şengül, Sakarya Baro Başkanı İlknur Ediz Yıldız, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Yasemin Turan, çok sayıda sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcileri, Kocaeli Yozgatlılar Dernek Başkanı Salih Ata, Yeşilay Başkanı Arzu Çakır, Şair Yazar Münir Hüsrev Göle, Yazar Fundan Gökçen, Diplomasi Rehberi Ayşe Şahin , SE-HAŞ Holding Yönetim Kurulu Başkanı İşadamı Selahalletin Şahin, kurum müdürleri, üniversite öğretim görevlileri ve çok sayıda Yozgatlı katıldı.

10 binden fazla :

Arabaşı’nın tanıtıldığı gecede, açılış konuşmasını yapan Sakarya Yozgatlılar Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ramazan Ünal; "Türk kültüründe birliği, beraberliği, yardımlaşmayı, dayanışmayı, kaynaşmayı, bir arada olma keyfi ve güvenini en sağlam tutan güzelliklerden biriside ‘Arabaşı Kültürü’dür. Arabaşı, konuşup, muhabbet etme vesilesidir. Tabii ki toplumlar gelenekleriyle, kültürleriyle yaşar. Gelenekler, geçmişi geleceğe taşıyan önemli unsurlardır. Bu manada da Yozgat'ın arabaşı sohbetlerini çok önemsiyoruz. Bizlerde bu yöresel yemeğimizi tatmamış olanlar ile tanıştırmak için Sakarya Yozgatlılar Derneği olarak Yönetim Kurulumuz ile bu organizasyonu düzenledik. Sakarya’da 10 binden fazla Yozgatlı kardeşimiz bulunmaktadır. Tüm Yozgatlı kardeşlerimize ulaşmaya çalışıyoruz. Değerli hemşerilerim sizlerde ki bu birliği, beraberliği gördükçe çalışma azmimiz motivasyonumuz daha da yükseliyor. Sizin gibi Bozok Yiğitlerini, her şeyin en güzelini hak eden siz Yozgatlı kardeşlerimizi temsil etmenin haklı gurunu yaşıyoruz. Allah bizlere daha güzel hizmetler yapmayı nasip etsin” dedi.

Kardeşlik coğrafyası:

Programa katılan Cumhur İttifakı Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar ise; “Sakarya kardeşlik coğrafyası. Her bölgenin kültürünün buluştuğu, kaynaştığı şehirdir Sakarya. Biz bu şehirde huzur ve kardeşlik içerisinde yaşıyoruz. Allah kardeşlik hukukumuzu daim etsin” ifadelerine yer verdi. Erenler Belediye Başkanı Rahmi Şengül’de bir selamlama konuşması yaparak, gecenin hayırlı olmasını diledi.

Plaket ve hediye:

Konuşmaların ardından Cengizhan Sarıkaya söylediği bir birinden güzel yöresel şarkılarla salondakileri coşturdu. Programda emeği geçen sponsorlara plaketle teşekkür edilirken, Arabaşı ikramını hazırlayan emekçi kadınlara ise çeşitli hediyeler verildi.

EditörEditör