YEREL
Giriş Tarihi : 19-12-2023 16:36

Yüce'den şehrin tarım geleceğine ışık tutacak proje için çağrı: "Tüm Sakarya'yı bekliyoruz"

Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, 20 Aralık Çarşamba günü, şehrin tarım geleceğine ışık tutacak nesillerin yetişeceği Tarım Lisesi’nin lansman töreni için Sakaryalılara çağrı yaparak, “19 bin 500 metrekarelik alan içerisinde inşa ettiğimiz Tarım Lisesi bilimin ve eğitimin ışığında ülkemizin tarımsal geleceğine ışık tutacak. Tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz” dedi.

Yüce'den şehrin tarım geleceğine ışık tutacak proje için çağrı:

Tarımsal kalkınma hamlesi konusunda son 4 buçuk yılda hayata geçirilen projelerle ‘Dünya Tarım Şehri’ unvanına bir adım daha yaklaşan Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Uygulamalı Tarım Eğitim Merkezi (UTEM) sahasında inşa ettiği Tarım Lisesi için tanıtım töreni yapacak. Öğrencilere hem teorik hem de pratik bilgiler kazandırarak tarım alanlarında uygulama imkanları sağlanacağı Tarım Lisesi, Sakarya’nın tarım geleceğini inşa edecek. Tanıtım töreni 20 Aralık Çarşamba günü Erenler Alancuma’da ki UTEM alanında saat 15.00’da gerçekleştirilecek.

Son 4 buçuk yılda domates, mantar, tıbbi aromatik bitkiler, kenevir, safran çilek ve mantardan diğer çeşitlere kadar üretim yelpazesini genişleten ve 6 bin dönümden fazla tarım arazisinde üretim yapan Büyükşehir Belediyesi, Millî Eğitim Bakanlığı iş birliği ile Erenler Alancuma’da 16 derslikli Tarım Lisesi inşa ediyor. 19 bin 500 metrekarelik alan içerisinde inşa edilecek Tarım Lisesi ile burada okuyan öğrenciler tarımın tüm alanlarına ilişkin eğitimler görecek, bilimin ve eğitimin ışığında tarımsal üretime yön verecek.

Tarım Lisesi sayesinde geleceğin tarım sektörüne yön verecek bir nesil yetiştirmeyi planladıklarını dile getiren Başkan Ekrem Yüce, “Sakarya’mızın tarımda marka bir şehir olması için, şehrimizin tarımla büyümesi ve gelişmesi için gece-gündüz demeden çalışıyoruz. Son 4 buçuk yılda tarım alanında birçok önemli projeyi ve yatırımı şehrimizde hayata geçirdik. Şimdi ise Millî Eğitim Bakanlığımız ile iş birliği halinde hem şehrimizin hem de ülkemizin tarımsal geleceğine ışık tutacak yeni nesiller yetiştirmek için Tarım Lisesi inşa ediyoruz. Tarım Lisesi benim için de bir başka anlam taşıyor. Ben tüm hemşehrilerimizi bekliyorum. Akademik çalışmalarımda, üniversitede öğrencilerimle bir araya geldiğim her derste kalkınmanın en önemli ayaklarından birinin tarımsal üretim olduğunu vurguluyordum. Şimdi inşa ettiğimiz Tarım Lisesi ile şehrimiz atılan bu adımlar ve tarımda yetişen gençleriyle dünya markası olacak. Tarım Lisesi şehrimize ve ülkemize hayırlı olsun” diye konuştu.

AdminAdmin