YEREL
Giriş Tarihi : 05-02-2024 13:06

Yurtdışından Telefon Getirenlere Dikkat! 180 Günlük Süre Yanlış Anlaşılıyor!

Yurtdışından getirilen telefonların kayıtsız kullanım süresinin 180 güne çıkarılmasıyla ilgili çıkan haberler, bazı vatandaşlar tarafından yanlış anlaşıldı. 180 günlük süre, yurtdışında yaşayan ve Türkiye'ye kısa süreli ziyarette bulunan Türk vatandaşları için geçerli. Türkiye'de yaşayan ve yurtdışından telefon getirenler için 120 günlük süre hala geçerli.

Yurtdışından Telefon Getirenlere Dikkat! 180 Günlük Süre Yanlış Anlaşılıyor!

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Bilişim Telekomünikasyon Sektör Grubu Temsilcisi 31. Meslek Komitesi Başkanı Enes Sevindik, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Yakın zamanda Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, yurtdışında ikamet eden Türk vatandaşlarının ülkemize getirdikleri mobil cihazlarının kullanım sürelerinin 180 güne çıkarıldığı belirtildi. Bu düzenlemenin yanlış anlaşılmaması adına açıklama yapmak istedik.

Yurtdışından getirilen telefonların 180 günlük kayıtsız kullanım süresi  yanlış anlaşılıyor" - Sakarya'nın Haber Kaynağı

180 günlük süre, yurtdışında yaşayan ve Türkiye'ye kısa süreli ziyarette bulunan Türk vatandaşları için geçerlidir. Bu vatandaşlarımız, pasaport kayıtlarının ibrazı ile 180 gün boyunca telefonlarını kayıtsız kullanabilecekler.

Ancak, Türkiye'de yaşayan ve yurtdışından telefon getiren vatandaşlarımız için 120 günlük süre hala geçerlidir. Bu vatandaşlarımız, yurtdışından satın aldıkları telefonlarını 120 gün içerisinde e-devlet üzerinden kayıt yaptırmak zorundadır. Kayıt yaptırılmayan telefonlar, şebekelerde çalışmayacaktır.

Yurt dışı telefon kullananlar için müjdeli haber! - Hardware Plus - HWP

Bilgilendirme Yapıldı

  1. Meslek Komitesi olarak, bu yanlış anlaşılma sonucu vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamaması için bilgilendirmede bulunmak istedik. Sektörümüz, üyelerimiz ve vatandaşlarımıza yönelik çalışmalarımıza devam edeceğiz."
EditörEditör