SİYASET
Giriş Tarihi : 04-02-2024 22:12

Yusuf Alemdar’dan engellilere yürek ısıtan ziyaret

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yusuf Alemdar, seçim çalışmaları kapsamında Sapanca Engelliler Derneği’ni ziyaret etti. Ziyarette engelli vatandaşlarla bir araya gelen Alemdar, onlara yeni dönemde hayata geçireceği projelerden bahsetti.

Yusuf Alemdar’dan engellilere yürek ısıtan ziyaret
  • Cumhur İttifakı’nın Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yusuf Alemdar, seçim çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Alemdar, bu kapsamda Sapanca ilçesine giderek Sapanca Engelliler Derneği’ni ziyaret etti. Ziyarete, Sapanca Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Recayi Capoğlu, AK Parti Sapanca İlçe Başkanı Şafak Başoğlu, MHP Sapanca İlçe Başkanı Gökhan Alemdar ve Sapanca Engelliler Derneği Başkanı Cemil Ertuğ da katıldı.

  • Ziyarette engelli vatandaşlarla sohbet eden Alemdar, onlara sevgi ve saygı gösterdi. Konuşmasında empati vurgusu yapan Alemdar, “Bizler özel kardeşlerimize güçlü bir empati duygusuyla yaklaşıyoruz. Dolayısıyla sizlerin sorunları aynı zamanda bizlerin de sorunudur. İnşallah 31 Mart sonrası hayata geçireceğimiz projelerle siz kıymetli vatandaşlarımızın yaşamlarına en doğru şekilde dokunacağız” dedi.

4 (1)-22

  • Alemdar, yeni dönemde engelli vatandaşların haklarını koruyacak ve yaşam kalitelerini artıracak projeleri hayata geçireceklerini söyledi. Alemdar, “Türkiye Yüzyılı’nda partimizin misyonu olan ‘Engelsiz Türkiye’ amacı çerçevesinde özel kardeşlerimizin haklarının bilincinde ve kendi başlarına var oluşlarının tüm imkanlarını sağlama gayretinde olacağız. Sizlerin şehrin tüm alanlarında hareket kapasitesini artıracak yeni tedbirleri almaya devam edeceğiz. Geliştirdiğimiz erişilebilirlik standartlarını güncelleyerek, tüm şehrimizi özellikle sizler açısından daha yaşanılabilir hale getireceğiz” diye konuştu.

3 (1)-38

  • Alemdar, ayrıca toplumun engelli vatandaşlara karşı duyarlılığını artırmak için farkındalık eğitimleri ve uygulamaları düzenleyeceklerini belirtti. Alemdar, “Bizde engel yok, bizim kardeşlerimiz özeldir. Sizler bizim özel kardeşlerimizsiniz, başımızın tacısınız. İsteklerinizi her zaman dinleyecek ve yaşam standartlarınızı yükselteceğiz. Sizlerle ilgili duyarlılığı artırmak için topluma yönelik farkındalık eğitimlerinin zenginleştirilmesi bizler için büyük önem arz ediyor. Belediyelerimizin bu yöndeki faaliyetlerini teşvik ederek toplumumuzun bu konuda gelişimini sağlayacağız. Sosyal hayatın içinde ve dijital alanlarda farkındalığı sağlayacak uygulamaları yaygınlaştıracağız. Şunu net bir şekilde ifade etmeliyim ki; Sevgi varsa engel yoktur” dedi.

2 (1)-34

  • Alemdar’ın ziyareti, engelli vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılandı. Engelsiz Kafe’de gerçekleştirilen ve renkli görüntülere sahne olan ziyarette, engelli vatandaşlar Alemdar’a teşekkür etti ve desteklerini dile getirdi.

5 (1)-23

EditörEditör