SİYASET
Giriş Tarihi : 20-02-2024 12:42

Zafer Partisi Karasu İlçe Başkanı Fatih Demirci Görevden Alındı

Zafer Partisi Sakarya İl Başkanı Av. Yücel Tercan, Karasu İlçe Başkanı Fatih Demirci'nin görevden alındığını duyurdu.

Zafer Partisi Karasu İlçe Başkanı Fatih Demirci Görevden Alındı

Demirci'nin, İYİ Parti Karasu Belediye Başkan adayı Hasan Sarıoğlu ile birlikte fotoğraf vermesi nedeniyle görevden alındığı belirtildi. Tercan, bu durumun parti tüzüğüne aykırı olduğunu ve Zafer Partisi'nin Karasu'da İYİ Parti adayına destek verdiği algısını yarattığını ifade etti.

Zafer Partisi'nin ilke ve tüzükleri gereği her il ve ilçede kendi adaylarını çıkaracağını vurgulayan Tercan, Karasu'da da kendi adaylarının olacağını belirtti. Tercan, Karasu halkını Zafer Partisi adaylarını desteklemeye çağırdı.

Tercan yaptığı açıklamada, "Karasu İlçe Başkanımız Fatih Demirci, parti tüzüğümüze aykırı davranarak, halkın ve basın mensuplarının önünde İYİ Parti adayı ile şahsi kimliği ile yan yana durmuştur. Bu durum, Zafer Partisi'nin Karasu'da İYİ Parti adayına destek verdiği algısı yaratmıştır. Bu algı gerçeği yansıtmamaktadır ve partimiz nezdinde yok hükmündedir." dedi.

Tercan, Zafer Partisi'nin her il ve ilçede kendi adaylarını çıkaracağını vurguladı. Karasu'da da Zafer Partisi'nin kendi adayının olacağını belirten Tercan, Karasu'luları Zafer Partisi adaylarını desteklemeye çağırdı.

Zafer Partisi'nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"İlimiz Karasu ilçesinde 15/02/2024 tarihinde İYİ Partili Karasu Belediye Başkanı Hasan Sarıoğlu’nun, Zafer Partisi Karasu İlçe Başkanının adaylığına kurumsal kimlik nezdinde destek verdiği yönündeki algı yaratma çabasındaki açıklaması gerçeği yansıtmamakla beraber, partimiz nezdinde yok hükmündedir."

Zafer Partisi Sakarya İl Başkanlığı ve Karasu İlçe Başkanlığımız dahil olmak üzere; Karasu İlçesi İYİ Parti Belediye Başkanı adayı Hasan Sarıoğlu’na kesinlikle destek vermediğimizin bilinmesi zaruridir."

"Zafer Partisi olarak Genel Merkezimizce defalarca açıklandığı üzere her il ve ilçemizde (Kars ve Iğdır gibi ayrık durumları içerir yerler hariç.) Zafer Partisi adaylarını göreceksiniz."

"Karasulu hemşerilerimizi Belediye Başkanlığı ve Meclis Üyeliği seçimlerinde Karasu ilçemizde de Zafer Partisi adaylarını desteklemeye, resmi kanallar dışında algı yaratmaya yönelik bu açıklamalara itibar etmemeye davet ediyoruz."

"Bu uğurda Parti Tüzüğümüze aykırı olarak, halkın ve basın mensuplarının önünde İYİ Parti adayı ile şahsi kimliği ile yan yana durmasına karşın Karasu İlçemizde Zafer Partisinin kurumsal kimliği ile bir ittifak algısına sebebiyet veren Karasu İlçe Başkanı Fatih Demirci görevden alınmış olup, kamuoyuna ve basın mensuplarımıza saygıyla duyurulur."

EditörEditör