DÜNYA
Giriş Tarihi : 08-08-2023 17:35

Zelenskiy'nin peşindeki casus yakayı ele verdi!

Ukrayna'da Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenskiy'nin seyahat programını ve askeri tesisler hakkındaki bilgileri Rusya'ya aktarmakla suçlanan bir kadın gözaltına alındı.

Zelenskiy'nin peşindeki casus yakayı ele verdi!

Ukrayna iç istihbarat servisi SBU, geçtiğimiz gün Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'nin seyahat programı hakkında bilgi toplamak ve askeri tesisler hakkında Rusya'ya bilgi aktarmaya çalışmakla suçlanan bir kadını gözaltına aldı. Kadının adı gizli tutulurken, güvenlik servisi zanlının Ukrayna'nın güneyindeki liman kenti Mykolaiv'de tutuklandığını açıkladı.

SBU, ajan olduğu iddia edilen kadını, Mykolaiv'den 48 km uzaklıktaki Ochakiv yakınlarında Ukrayna elektronik harp sistemleri ve mühimmat depolarının yerlerini belirlemeye çalışmakla suçladı. Açıklamasında, ''SBU üyeleri, haini, işgalcilere istihbarat vermeye çalışırken suçüstü yakaladı'' ifadeleri yer aldı.

SUÇLU BULUNURSA 12 YIL HAPİS CEZASI ALABİLİR

SBU, kadının Ukrayna askeri birliklerinden birinde askerlere mal satan bir ordu mağazasında çalıştığını söylerken, mahkeme tutuklanmasını onayladı ve suçlu bulunursa 12 yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya kalacağını açıkladı. 

Öte yandan casuslukla suçlanan kadının yakalandığı şehri Zelenskiy, en son 27 Temmuz'da ziyaret etmişti.

AdminAdmin