EKONOMİ
Giriş Tarihi : 19-01-2024 12:44

"Zincir Marketlerde Yeni Dönem: Tıbbi Beslenme Gerektiren Ürünlerin Satışı Zorunlu!"

"Ticaret Bakanlığı tarafından yayımlanan yeni kararla birlikte zincir marketlerde, tıbbi beslenme tedavisi gerektiren hastalıklara yönelik gıda ürünlerinin satışı zorunlu hale geldi. Çölyak Vakfı'nın Ticaret Bakanlığı ile gerçekleştirdiği olumlu temasların ardından Resmi Gazete'de duyurulan karar, özellikle glütensiz ürünleri içeren reyonların açılmasını gerektirecek.

Eksim Holding Gıda Grubu Başkanı ve Eksun Gıda Genel Müdürü Ahmet Demir, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, 'Bu karar, çölyak hastaları ve glütensiz beslenmeyi tercih edenler için önemli bir gelişme. Böylece, glütensiz ürünlerin daha erişilebilir olacağını öngörüyoruz.' ifadelerini kullandı. Ayrıca, Çölyak Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Elif Bal Beşikçi de Ticaret Bakanlığı yetkilileriyle yaptıkları görüşmelerin sonucunda alınan kararın, çölyak hastalarının ürünlere daha rahat ulaşmasını sağlayacağını belirtti.

Marketlerde yeni dönem! Bu ürünün satışı zorunlu olacak - Türkgün - Türkçe  Düşün | Son Dakika Haberleri, Güncel Haberler

Resmi Gazete'de yayımlanan kararın ardından, zincir marketlerin glütensiz ürünler başta olmak üzere tıbbi beslenme tedavisi gerektiren hastalıklara yönelik özel reyonlar açarak bu alandaki eksikliği gidermeye yönelik adımlar atması bekleniyor."

AdminAdmin