EKONOMİ
Giriş Tarihi : 08-02-2024 14:12

Zorunlu Trafik Sigortasında Skandal: Sigorta Şirketleri Vatandaşı Mağdur Ediyor!

Zorunlu Trafik Sigortası'nda yaşanan sorunlar bitmek bilmiyor. Birçok sigorta şirketinin, tarifeye göre 6 bin 300 TL'ye kesilecek bir trafik poliçesine fiyat teklifi vermeyerek sistemlerinde hata gösterdikleri yönünde şikayetler var. Mağdur olan vatandaşlar, Sigortacılık Denetleme Kurumu ile Rekabet Kurumu'nun harekete geçmesini istiyor.

 Zorunlu Trafik Sigortasında Skandal: Sigorta Şirketleri Vatandaşı Mağdur Ediyor!

Zorunlu Trafik Sigortası

Türkiye'de 29 milyon aracın yaptırması gereken bir sigorta türü. Fakat son yıllarda bu sigortayla ilgili sorunlar artıyor. Son olarak birçok sigorta şirketinin, tarifeye göre 6 bin 300 TL'ye kesilecek bir trafik poliçesine fiyat teklifi vermeyerek sistemlerinde hata gösterdikleri ortaya çıktı.

Mağdur olan vatandaşlar

"Sigorta şirketleri, basit konuları ilave ederek poliçe bedeline yüzde 50 gibi yüksek farklar çıkartarak mecburi trafik poliçesi kesmeyi kabul ediyorlar. Kamuya ait sigorta şirketleri ise bayilerine gün içinde kullanılmak üzere kasko veya elementer poliçe kesilince 1'e 1 trafik poliçe kesme imkanı sunuyor." diyor.

Vatandaşlar bu sorunun çözümü için Sigortacılık Denetleme Kurumu ile Rekabet Kurumu'nun devreye girmesini talep ediyor. Ayrıca Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın da trafik sigortasındaki arıza ve ek teminat ile zamlı poliçe oyununa son vermesini bekliyorlar.

Trafik sigortasında yeni yönetmelik! Elektrikli otomobillere yüzde 10 prim indirimi yapılacak

EditörEditör