GÜNCEL
Giriş Tarihi : 18-03-2024 11:13

18 Mart Serdivan Şehitliğinde anıldı

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma günü münasebetiyle Serdivan Şehitliği'nde çelenk sunma programı düzenlendi.

18 Mart Serdivan Şehitliğinde anıldı

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma günü münasebetiyle Serdivan Şehitliği'nde çelenk sunma programı düzenlendi.

Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz, Sakarya Garnizon Komutanı Tuğgeneral Rüştü Topçu, Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, kamu kurum ve kuruluş yetkileri ile Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Sakarya Şube Başkanı Mustafa Çolak, şehit yakınları ve gazilerin katılımıyla gerçekleştirilen ilk tören, Serdivan Şehitliğinde yapıldı.

Şehitlik Anıtına çelenklerin konulmasının ardından saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu.

Günün anlam ve önemine ilişkin açıklama yapan Sakarya Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği Başkanı Mustafa Çolak, "Bayrağımızı yeryüzünün her noktasına taşıyanların Türklük uğruna bedenlerini toprağa koyduğu gündür bugün. Vatan millet uğruna canlarını feda ettiler. Destanlaştılar, aynı zamanda ölümsüzleştiler. Aziz şehitlerimiz size minnettarız ve sizi unutmayacağız. Aziz şehitlerimizin ardından kutsal görev bizdedir Bedeninden birden çok uzvunu kaybetmiş gazilerimiz, içinde fedakar yürekler barındıran derneğimiz şehitlerimizi her zaman hatırlamaktadır" dedi.

Üsteğmen Volkan Karlıdağ, "Bu kutsal toprak vatanlarını bölünmez bütünlüğü için canını feda edenleri minnet ve rahmetle anıyoruz. Şanlı ordumuzun Çanakkale'nin geçilemeyeceğini gösterdi. Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, şehitlerimiz gazilerimiz, yediden yetmişe güç alarak Türkiye Cumhuriyeti'ni kurmuştur" ifadelerini kullandı.

Vali Yaşar Karadeniz ise "Tarihte silinmez ve derin izler bırakarak, aziz milletimizin kaderini etkileyen 109 yıl önce bayrağımızın göklerde dalgalanması ve ezanımızın yankılanması için şehit olan şehitlerimizi anıyorum. Aziz şehitlerimiz kanla yazılan bir destanın kahramanı oldular. Bize emanet edilen toprakları dün nasıl koruduysak bugün de korumak bizim görevimizdir. 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma gününü kutluyor şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyorum. Ruhları şad olsun" dedi.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından Vali Karadeniz, şehitlik anı defterini imzaladı.

Serdivan Şehitliğindeki program, şehit mezarlarına karanfil bırakılmasıyla sona erdi.

18 MART PROGRAMLARI

Serdivan Şehitliğindeki programın ardından Adapazarı'ndaki Yorgalar Şehitliği ziyaret edilecek. Burada yapılacak olan törenin ardından Kuran-ı Kerim tilaveti ve dualar yapılacak ve şehit mezarları ziyaret edilecek. 

Şehitliklerdeki program sonrasında ise saat 11.00'da Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği ziyaret edilecek. Saat 11.30'da ise Serdivan'daki Şehit Erol Olçak Anadolu Lisesi Konferans Salonu'nda Şehitler Günü anma programları yapılacak.

Öğle namazı öncesinde Serdivan Şehitler Camii'nde şehitlerimizin aziz ruhları için Mevlit ve kuran-ı Kerim okutulacak.

G I77F D S Ws A Af P DpG I77F D P Wg A A Pm0AG I77F D O W Q A A0T RG I77F D N X Q A E03P6

EditörEditör