YEREL
Giriş Tarihi : 29-07-2023 18:55

AGD Sakarya yaz etkinlikleri kapanış programını gerçekleştirdi

Anadolu Gençlik Derneği’nin (AGD) tüm Türkiye genelinde düzenlediği Yaz Etkinlikleri, AGD Sakarya Şubesi tarafından bu yıl 3 merkez ilçede yaklaşık 200 öğrenci ile gerçekleştirildi.

AGD Sakarya yaz etkinlikleri kapanış programını gerçekleştirdi

Anadolu Gençlik Derneği Sakarya Şubesi tarafından yaz ayında 4 noktada 250 öğrenci ile Kuran-ı Kerim, İslami ilimler, sosyal ve sportif etkinlikler ve eğitici-öğretici yarışmalar yaparak öğrencilerin milli ve manevi değerlerine bağlı bir nesil olmaları yolunda yoğunlaştırılmış bir yaz etkinlikleri programı gerçekleştirildi.

Öğrenci velilerinin yoğun katılımının gözlendiği programda öğrenciler 5 hafta boyunca öğrendikleri bilgileri sahnede gösterdiler. Kur’an- Kerim Tilaveti, Adabı muaşeret tiyatroları, ezgiler ve daha birçok alan performans sergileyen öğrenciler izleyicilerin beğenisini kazandı.

Açılış konuşmasını yapan Anadolu Gençlik Derneği Sakarya Şube Başkanı Celal Aydın, Yaz etkinliklerinin önemine değinerek öğrencilerin yaz tatili boyunca hem eğlenip hem öğrendiğini, bu etkinliklerin kış boyunca da devam edeceğini söyledi.

Okulların kapanması ile birlikte tatlı bir telaşa kapıldıklarını ifade eden Aydın: “Bizler yaz geldiğinde heyecanlanıyoruz. Çünkü yazın umudumuz olan geleceğimiz olan gençlerimiz ile yaz etkinlerimizde buluşuyoruz. Artık bir gelenek haline gelen yaz etkinliklerimiz bu yılda yoğun faaliyetlerle güzel bir şekilde tamamladık.

Sizlere de ayrıca teşekkürü bir borç biliyorum. Evlatlarınızı bizlere emanet ettiniz. Bizler de emanetlerinizi elimizden geldiğince kolladık. Gözettik. Kendi evlatlarımızdan ayırmadık.

Bu noktada kıymetli hocalarımızı da anmak istiyorum. Başta Yaz Etkinlikleri Koordinatörümüz Muhammet Öztopaloğlu ve Enes Tulum kardeşimiz olmak üzere görev alan tüm gençlerimize şükranlarımı sunuyorum. Bu yıl bizim içinde çok özel bir yıldı. Programımızın tamamında liseli ve üniversiteli genç kardeşlerimiz görev aldılar ve hamdolsun verilen tüm görevleri layıkıyla yerine getirdiler. Evlatlarınızla yakından ilgilendiler. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Allah kendilerinden razı olsun.

Zor günler yaşıyoruz. Gün geçmiyor ki uykularımızı kaçıracak bir haberle karşılaşmamış olalım. Her gün başka bir gündemle karşılaştığımız bu günlerde kendi

gündemlerimizi unutur olduk. Hatta daha ileri gidelim. Kendimizi unutur olduk. Ailemizi, anne babamızı, evlatlarımızı, komşumuzu unutur olduk.

Anadolu Gençlik Derneği olarak yaptığımız çalışmaların temelinde bu soruna cevap aramak yatmaktadır. Bizler yeniden hatırlamanın bayraktarlarıyız. Kim olduğumuzu nereden gelip nereye gittiğimizi hatırlamalıyız. Bu topraklardaki sorumluluklarımızı hatırlamalıyız.

Bu kapsam da sadece yazın değil kış döneminde de çalışmalarımıza devam edeceğiz inşallah. Hazırlıklarımız tamam. Ortaokul öğrencilerimizle kaşif gruplarında, liseli öğrencilerimizle karavan gruplarımızla eğlenirken öğrenmeye devam edeceğiz. Yaz Etkinliklerinde olduğu gibi planlı programlı bir eğitim modelimiz var. Okullar başladığında hafta sonları öğrencilerimizle olmaya devam edeceğiz.

Öğrencilerin performanslarının sergilenmesinin ardından katılım belgeleri takdim edildi. Yaz etkinlikleri boyunca görev alan sorumlulara plaketlerinin takdim edilmesinden sonra kapanış programı nihayete erdi.

AdminAdmin